Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun ekmeğe azami yüzde 15'in üzerinde olmamak kaydıyla zam kararını açıklamasının ardından, tüketicilere ''minyatür ekmek'' tüketmeleri önerisi geldi.
Ekmeğe zam kararı tartışmalarının ardından somun ve pide çeşitleri bu ersağ üye ol lunan, 100-150 gram ağırlığında üretilen ve 20-25 kuruştan satılan ''minyatür ekmekler'' ilgi görmeye başladı.
Konya'daki fırınlarda 1 ay önce üretimine başlandığı belirtilen ve sadece fırın tezgahlarında satışı yapılan minyatür ekmeği özellikle ekmek israfının önüne geçmek isteyen tüketicilerin tercih ettiği belirtildi.
Konya'da faaliyet gösteren bir ekmek fırınının sahibi Hacı Şengül, ekmeğe yaklaşık 2,5 yıl önce zam geldiğini ve 300 gram ekmeğin fiyatının 60 kuruş olduğunu söyledi.
Zarar etmeye başladık
Fırıncılar arasındaki rekabet nedeniyle ekmeğin bir türlü 60 kuruşa satılamadığını anlatan Şengül, ''300 gram ekmek 30 kuruşa kadar satıldı. Ancak girdilerin artmasıyla zarar etmeye başladık. Son zamlarla birlikte ekmeği 85 kuruştan satmamız gerekiyor ancak biz 2,5 yıl önceki fiyat olan 60 kuruşa bile zor satıyoruz. Tüketici bu fiyata bile tepki gösteriyor'' dedi.
Ekmeğin 300 gramdan daha az üretilemeyeceğini dile getiren Şengül, ancak sütlü ekmek grubunda olan katkılı ekmeklerin 100 gramdan başlayıp bin 200 grama kadar çıkabildiğini söyledi.
20 kuruşa satılıyor
Kategori : GÜNCEL