Öğrenciler tarihe yolculuğa çıktı

  • Ana Sayfa
  • Öğrenciler tarihe yolculuğa çıktı
Öğrenciler tarihe yolculuğa çıktı
Mersin Valisi Güzeloğlu, çocukların Türkiye'nin geleceği ve toplumun en değerli varlıkları olmasının yanında bir 'güvence' olduğunu belirtti.Abone ol

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, bugünün çocuklarının aynı zamanda da Türkiye'nin geleceği ve toplumun en değerli varlıkları olmasının yanında gelecek adına bir 'güvence' olduğunu söyledi.

Mersin Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan; 'Tarihe Yolculuk Projesi' kapsamında, kent genelinde maddi durumu iyi olmayan ilköğretim ikinci kademe öğrencilerinin birbirleriyle kaynaşmalarının sağlanması, okulda aldıkları eğitime paralel olarak Cumhuriyet tarihinde önemli yeri olan illeri gezip görmeleri amacıyla Ankara, İstanbul, Bursa ve Çanakkale illerine geziler düzenleneceği bildirildi. Bin öğrenciyi kapsayan gezilerin 132 kişilik öğrenci grupları halinde gerçekleştirildiği belirtilirken, ilk öğrenci kafilesi de Vali Hasan Güzeloğlu'nun da katıldığı törenle Ankara'ya uğurlandı.

Suphi Öner Öğretmenevi'ndeki etkinlikte konuşan Vali Güzeloğlu, bugünün çocuklarının baskılı çakmak aynı zamanda da Türkiye'nin geleceği ve toplumun en değerli varlıkları olmasının yanında gelecek adına bir 'güvence' olduğunu kaydetti.

Her bir çocuğun ülke geleceğine önemli katkı ve zenginlikler sunacağına inandığını dile getiren Güzeloğlu, "Biz, sizleri yarının Türkiye'sinde yetişmiş bilgili, güvenli bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Her birinizin hayata güçlü ve güvenli hazırlanmasını arzuluyoruz. Nasıl anne ve babalarınız için çok önemli ve değerli iseniz, bizler içinde en az o kadar önemli ve değerlisiniz. Bu ülkenin de geleceğisiniz" dedi.
Hayatında ilk defa Mersin dışındaki bir ile gitmenin heyecanını yaşayan öğrencilerin yanı sıra Ankara, İstanbul gibi illere daha önce hiç gitmemiş öğrencilerin de bin kişilik grup arasında yer aldığı bilgisini de veren Güzeloğlu, burada asıl önemli olan kentlere düzenlenen gezi değil, öğrenciler arasındaki birlik ve beraberlik olduğunu, birlikte keyif almanın anlamınınsa bambaşka bir duygu olduğunu dile getirdi.

Güzeloğlu, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında; "Birlikte yaşayacağınız ve geçireceğiniz günlerin sizde bırakacağı izler de bambaşkadır. Çünkü öğrenciliğin ve belki de öğrenmenin en güzel yanı budur. Birlikte yaşama, birlikte öğrenme, birlikte gezme ve birlikte değerlendirme bunlardan bir kaçıdır. Öğretmenleriniz de sizlerle birlikte ve her an sizin yanınızda olacak" ifadesini kullandı.

Geziye katılan öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda seyahat edebilmelerinin yanı sıra mutlu edilebilmeleri için her türlü ayrıntının düşünüldüğünü, öğrencilerin en güzel tesis ve otellerde kalacağı bilgisini de veren Güzeloğlu, öğrencilerden beklentilerininse bilmedikleri ve merak ettiği her şeyi söz konusu geziyle birlikte öğretmen ve kendilerine rehberlik eden görevlilerden öğrenmeleri olduğunu vurgulayarak, "Hiçbir şey öğrenmeden ve yaşadığınız anı iyi değerlendirmeden de dönmeyin. Öğrendiklerinizi de not edin ve kaydedin" uyarısında bulundu.

Öğrencilerin organize edilen geziler aracılığıyla nasıl büyük bir devletin fertleri olduğunu bir kez daha anlama fırsatı bulacağını savunan Vali Güzeloğlu, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Her birinizin gelecekteki yaşamında unutulmayacak anlar ve zamanlar olarak kalacağını inanıyorum. Annelerinize ve babalarınıza, arkadaşlarınıza ve kardeşlerinize anlatacağınız çok güzel öyküler ve değerlendirmelerle döneceğinize inanıyorum. Bin öğrencimizle başlayan bu yolculuğun, Mersin'de yakın bir gelecekte daha yüksek sayılara ulaşacağını, başka buna benzer projelerle destekleneceğini de şimdiden sizlere müjdesini vermek istiyorum. Çünkü sizler bu ülkenin geleceği ve bizim en büyük güvencemizsiniz."

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül de, proje kapsamında bulunan öğrencilerin özellikle göçle gelen ve kentin dezavantajlı olarak öne çıkan bölgelerindeki mahallelerden seçildiğini ifade ederek, projenin amaçlarını ve hedeflerini anlattı. Konuşmaların ardından otobüslerine bindirilen öğrenciler Vali Hasan Güzeloğlu ve beraberindekiler tarafından ilk durak olan Ankara'ya uğurlandı. Öte yandan, 'Tarihe Yolculuk Projesi' çerçevesinde gezilecek iller arasında Bursa, Çanakkale ve İstanbul illeri de bulunduğu kaydedildi.



Kategori : GÜNCEL