Bakan Günay Bodrum'un tapusunu aldı

  • Ana Sayfa
  • Bakan Günay Bodrum'un tapusunu aldı
Bakan Günay Bodrum'un tapusunu aldı
Kültür ve Turizm Bakan Ertuğrul Günay'a Bodrum'da katıldığı bir etkinlikle ilçenin tapusu hediye edildi.Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Umuyorum ki Türkiye turizmi birkaç yıl içinde dünyada 5. sıraya yerleşecek'' dedi.

Günay, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunun (TÜRKONFED), Bodrum'un Turgutreis beldesindeki Paloma Yasmin Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı.

Bakan Günay burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de başarı öykülerine çok ihtiyaç olduğunu ifade ederek, ''Çok fazla değil bundan yaklaşık 10 yıl önce Türkiye neredeyse ekonomik ve demokratik olarak bir dağılma noktasının eşiğine gelmişti. Dünyada kriz yokken 1999'da Tür capelli kiye inanılmaz sorunlar, sancılar, sıkıntılar yaşadı. Ondan sonra galiba dersimizi iyi aldık'' diye konuştu.

''Ekonomik kriz yılında gerek THY, gerek Türkiye ekonomisi, gerek Türkiye'nin turizminin ve ticaretinin dünyadaki sarsıntıdan geçmişte olduğu kadar etkilenmediğini'' belirten Günay, şöyle konuştu:

''Şimdi dünyanın en büyük 16, Avrupa'nın en büyük 6. ekonomisiyiz. Dünyada Türkiye turizmi gelir ve ziyaretçi açısından 7. sırada. En fazla ziyaretçi elde etme açısından 7. sırada ve en fazla gelir elde etme açısından 8. sırayı paylaşıyoruz. Ben İngiltere'yi geçmek istiyorum. İngiltere, eğitim açısından ciddi ziyaretçi alıyor. Dil eğitimi açısından dünyada çok önemli bir merkez. Böyle bir üstünlüğü var. Umuyorum ki Türkiye turizmi birkaç yıl içinde dünyada 5. sıraya yerleşecek. Gelen ziyaretçi açısından 5. sıraya çıkmayı başaracağız. Gelir itibarıyla yukarıya çıkmayı hedefliyoruz.''

Tapuyu aldı

Gecede, Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Başkanı Cenk Sezgin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a sembolik olarak Bodrum'un tapusunu verdi. Bakan Günay Bodrum'la ilgili ise şunları söyledi:

''Bizde, içeride Türkiye turizmini çeşitlendirmeye, farklı alanlarda yenilenmeye ve var olan zenginliklerimizi daha da su yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda sağlıklı bir ortam, konaklama merkezleri, altyapılar, mavi bayrak, temiz çevre ve tarihin korunması için çalışmalar yürütüyoruz. 2009 ve 2010 yılı içerisinde sadece bizim bakanlığımızın Muğla'ya yaptığı katkı 20 milyon liranın üzerinde. Ve bunun 14 milyonuna yakını sadece Bodrum yarımadasına. Bodrum yarımadası, dünyanın en özel en güzel turizm destinasyonlarından. Ama üzüntüyle söylemek istiyorum hala katı atık, vahşi olarak doğaya depolanıyor. Buna tahammül etmemiz ve sürdürebilmemiz mümkün değil. Bunun planlamasını yaptık ve bu altyapı sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Ören yerleri ve müzelerimize ciddi kaynak ayırıyoruz. Çünkü bunlar gelecekte Türkiye turizmini marka haline getirecek.''



Kategori : GÜNCEL