İmralı o canlılara hayat veriyor!

  • Ana Sayfa
  • İmralı o canlılara hayat veriyor!
İmralı o canlılara hayat veriyor!
Başlığa bakıp tepki gösterebilirsiniz. Ama işin aslı öyle bildiğiniz gibi değil. Adaya çok şey borçluyuz. Nasıl mı?Abone olİNTERNETHABER.COM- Abdullah Öcalan nedeniyle balıkçıların İmralı adasına 5 milden fazla yaklaşmaları yasak. Marmara denizinde bulunan İmralı adası sayesinde bitme noktasına gelen balı Silis kumu kçılık, yeniden can buluyor.

İşte bu yüzden Milliyet yazarı Mehveş Evin, 'İmralı'ya şükürler olsun!' diyor. Hatta köşesine de bu adanın fotoğrafını koydu.

İmralı ve çevresinin balıklar için yaşam alanına dönüştüğünü belirten Evin, bu sayede vatandaşın sofrasının şenlendiğini yazdı. Sadece bu değil balıkların çoğalmasına neden. İki nokta daha var. Evin, diğer nedenleri de yazıyor:

"(...)Evet! Marmara’da kalan son 3-5 balık çeşidi, İmralı ve çevresinde yaşıyor. Ada, güvenlik nedeniyle balık avcılığına tamamen kapalı. Anlayacağınız bugün hâlâ balık yiyebiliyorsak, o da bu yasak sayesinde... Gerçi bazı uyanıklar bu yasağın delinmesi, bölgenin ava açılması için baskı yapıyor. Çünkü İmralı ve çevresi karagöz, lüfer, kolyoz kaynıyor!
Aslında Marmara’da üç nokta, güvenlik nedeniyle avcılığa kapalı:
1- İmralı ve 5 mil çevresi
2) Erdek (NATO)
3) BOTAŞ’ın bulunduğu Marmara Ereğlisi"



Kategori : GÜNCEL