Kandil'i tasfiyenin kod adı: 300 PKK'lı

  • Ana Sayfa
  • Kandil'i tasfiyenin kod adı: 300 PKK'lı
Kandil'i tasfiyenin kod adı: 300 PKK'lı
'Açılım bitti' diyenleri yanıltan bir haber. İktidar ikinci etap için düğmeye bastı. Plan 4 ayak üzerine kurulu.Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Hükümetin açılımda ikinci etaba geçti. İmralı, Suriye ve Kuzey Irak ile eş zamanlı temaslar da bu planın parçaları. Planın en kritik bölümü de Kandil'de yuvalanan lider kadronun tasfiyesi.

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, 'Açılımda ikinci etap başladı' yazısından quanto costa il trapianto di capelli sonra harekatın ayrıntıları merak ediliyordu. İşte onu da Akşam Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya yazdı.

Gazete o planın detaylarını manşetten "İşte Kandil'i boşaltma planı kod adı: 300 PKK'lı" başlığıyla verdi.

Planın ikinci etabında özerklik ya da yerel yönetimlerin güçlendirilmesine dair bir çalışma yok. Yine sorunların üniter yapı içinde çözülmesi hedefleniyor.

İMRALI İLE TEMAS

Genel af ilan edilmeyecek. Eylemsizlik bir yıla kadar uzatılacak. Seçim sürecinin etkilenmemesi için kontrollü ilerleme yaşanacak. İmralı ile 'devlet düzeyinde diyalog' sağlanacak.

ALTTAKİLER TÜRKİYE'YE LİDER KADRO AVRUPA'YA

Devletin arşivinde 300 PKK'lının isimleri bulunuyor. Bunları kapsayan 'arananlar listesi' ilan edilecek. Adı 300 kişilik listede yer almayan 2 bine yakın PKK'lının dağdan dönmesi sağlanacak.

BARZANİ ROLÜ

Barzani'yle temaslar tasiyenin en kritik aşaması. Listenin tepesindeki yaklaşık 50 kişilik lider kadro Avrupa'ya yönlendirilecek. 250'sinin Kuzey Irak'ta normal yaşama geçişi sağlanacak.

SURİYE AYAĞI

PKK içindeki Suriyeli teröristler de Şam yönetimi tarafından kabul edilecek. Son aylardaki provokasyonların ardında Suriyeli teröristlerin olduğu rapor ediliyor. Esad tasfiye planına destek verecek.



Kategori : GÜNCEL