Karaman'da Ahilik Haftası kutlanacak

  • Ana Sayfa
  • Karaman'da Ahilik Haftası kutlanacak
Karaman'da Ahilik Haftası kutlanacak
Karaman'da, 11-17 Ekim Ahilik Kültür Haftası düzenlenecek etkinliklerle kutlanacağı açıklandı.Abone ol

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez, 11-17 Ekim Ahilik Kültür Haftası'nı düzenledikleri etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.

11 Ekim 2010 günü başlayacak kutlamalarla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Yenilmez, "Ahilik bir insan bilimidir. Ahi her şey trapianto di capelli de, her ortamda ve her çağda denge ve düzen tutturandır. Ahi dağıtan, değil toplayandır. Yıkan değil yapan, dünya ve ahiret dengesi tutturan, ülke ve ülkelerin varlığına karlılıklar, mutluluklar sağlayandır. Bugün dünden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Ekonomik şartlar ne olursa olsun sosyal ve milli bakımdan, kendini daha geniş ölçüde kabul ettiren bu ana kaynağımızın bugün asıl sahibi bizleriz. Bundan sonra, bu konudaki vazifemizin ifasında, üzerimize düşeni daha iyi yerine getirmeliyiz" dedi.

Bu yıl Ahilik Kültür Haftası etkinliklerinin Karaman'da 11 Ekim 2010 Pazartesi günü saat 10.00'da Cumhuriyet Parkı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başlayacağını kaydeden Yenilmez, "Daha sonra park etrafında vatandaşlarımıza ahilik pilavı dağıtılacak. Yunus Emre Konferans Salonu'nda protokol konuşmalarından sonra şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Sonrasında ise her meslek odasının belirlediği yılın ahileri ile Karaman'da yılın ahisine cübbe giydirilip plaketi verilecek. Program ahi yürüyüşü ile devam edecek. 12-13 Ekim tarihleri arasında ise kutlamalar Ermenek ve Sarıveliler ilçemizde devam edecek" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL