Çikolata kralının son isteği gerçek oldu!

  • Ana Sayfa
  • Çikolata kralının son isteği gerçek oldu!
Çikolata kralının son isteği gerçek oldu!
Sivas'ın Gürün ilçesine okul yaptırmak için çıktığı seyahatta bir trafik kazasına kurban giden çikolata kralının okulu törenle açıldı. Abone ol

Sivas'ta bir yıl önce Gürün ilçesinde yaptıracağı okulun eğitim toplantısına katılmak üzere gittiği sırada trafik kazasında yaşamını yitiren Şölen Çikolataları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Asef Çoban adına yaptırılan ''Asef Çoban Gürün Anadolu Öğretmen Lisesi'' düzenlenen törenle açıldı.

Gürün ilçesinde iş adamı Asef Çoban'ın yakınları ve hayırseverler tarafından devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılan 14 derslikli, 3 katlı Anadolu Ö seo ğretmen Lisesi, eğitim-öğretime başladı.

Sivas Valisi Ali Kolat, törende, bugün hem sevindirici, hem hüzünlü bir günü bir arada yaşandığını belirtti.

Asef Çoban'ı geçen yıl bir trafik kazasında kaybettiklerini anımsatan Vali Kolat, şunları kaydetti:

''Allah rahmet eylesin, Allah Çoban ailesine sabır versin. Bu güzel insan, bu dost insan inanın ölümüyle de bize çok güzel bir mesaj bırakmış oldu. Biz yöneticiler bu güzel insanların, bu yatırıma sadece ekonomik anlamda destek veren değil, insana yatırıma destek veren hayırsever iş adamlarımızdan cesaret alarak kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, diğer kamu kuruluşu yöneticilerimiz güzel şeyler yapmaya çalışırız. Şölen Çikolataları Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban da ağabeyi adına yapılan Gürün Anadolu Öğretmen Lisesinin açılışında ne kadar hüzünlenseler de bugün okulun açılışını yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını, acılarının biraz olsun azaldığını söyledi."

Eğitime desteği bir görev bildiklerini ifade eden Çoban, ''Bu görevin bize ait olduğunu biliyoruz. Eğitim kutsal bir görevdir. Eğitime desteğin kutsal bir görev olduğunun altını çizmek istiyorum'' dedi.

Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, çağdaş bir toplumun, çağdaş bir devletin eğitimle gerçekleşebileceğini belirtti.

İsmiyle yaşayacak

Belediye Başkanı Mehmet Aktaş da iş adamı Asef Çoban'ın adının bu okulda yaşatılacağını dile getirerek, okulun yapılmasında katkıda bulunan Çoban ailesine teşekkür etti.

Gürün Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Ayşenur Doğan'ın, Asef Çoban'ın bir şiirini okuduğu törende, okulun yapımında emeği geçen iş adamı İsmail Çoban ve hayırseverlere plaketleri verildi.

Açılışın ardından Vali Kolat, yeniden düzenlenen Gürün Spor Salonunu da hizmete açtı.



Kategori : GÜNCEL