Dolardaki düşüş daha ne kadar sürecek?

  • Ana Sayfa
  • Dolardaki düşüş daha ne kadar sürecek?
Dolardaki düşüş daha ne kadar sürecek?
ABD dolarındaki düşüşün nerede duracağı belli değil. Uzmanlar gelişmekte olan ülkelere yönelik para akışına dikkat çekti.Abone ol

Dolar 1,4110 TL ile iki yılın en düşük düzeyine indi. Uzmanlar, gelişmekte olan ülkelere çok yüksek miktarlarda giriş olduğunu, doların yönünü tamamen kür tokai çakmak esel gelişmelerin belirlediğini söyledi.

Bankalararası piyasada dolar/TL devam eden girişlerle 1,4110 TL ile son 2 yılın en düşüğünde, gösterge faiz tarihi en düşük seviyelerinin de görüldüğü Ekim 2009'dan bu yana en düşük seviyelerde güne başladı.

KÜRESEL GELİŞMELER İÇ PİYASALARA AYNEN YANSIYACAK

Bankacılar dünya genelinde düşük maliyetli dolar likiditesi beklentilerinin yarattığı gelişmekte olan ülke ekonomi para birimlerine olan girişlerin etkisiyle kur ve faizde yönün aşağı olmaya devam edebileceğini, küresel gelişmelerin iç piyasada da aynen yansıyacağını söylüyorlar.

Dış piyasalarda bugün Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararlarının ve ardından yapılacak açıklamaların takip edileceğini belirten bankacılar, iç piyasada ise TCMB Ekim ayı birinci dönem beklenti anketinin izlenebileceğini belirtiyorlar.



Kategori : EKONOMİ