Kurtulmuş eski bakanı transfer etti

  • Ana Sayfa
  • Kurtulmuş eski bakanı transfer etti
Kurtulmuş eski bakanı transfer etti
Numan Kurtulmuş ve ekibinin yeni partilerine ilk transferi ANAP’lı Bakan Mehmet Keçeciler olduAbone ol

Saadet Partisi’nden (SP) ayrılan Numan Kurtulmuş ve ekibinin yeni partilerine ilk transferi, Turgut Özal’ın bir dönem çok yakınındaki isim olan eski ANAP’lı Bakan Mehmet Keçeciler oldu.

Eski SP’lilerin parti olarak ilk temas ettiği Yur metal kalem t Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ise, “Partim satılık değil. Ancak isimler ve ilkeler üzerinde anlaşırsak birliktelik olabilir” dedi.

Geçmiş yıllarda SP ile yollarını ayıran Mehmet Bekaroğlu’nun da Kurtulmuş ile birlikte hareket ettiği öğrenildi.

Yeni parti hazırlıkları yapan Kurtulmuş ve ekibi 2011 seçimlerine girmek için de alternatif arayışlar içine girdi. Sadece milli görüş değil geniş bir yelpaze düşünen eski SP’liler buna yönelik siyasetçilerle bir araya gelmeye başladı. Eski SP’lilerin ilk transferi eski ANAP’lı Bakan Keçeciler oldu.

Kurtulmuş ve ekibinin SP döneminde görüştükleri eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, eski ANAP’lı Bakan Oltan Sungurlu ve eski DYP’li Bakan Nevzat Ercan ile de bu süreçte görüşeceği öğrenildi.

Kurtulmuş, dün yeni oluşuma yönelik düşüncelerini almak için Kurucular Kurulu ve Başkanlık Divanı üyeleri ile bir araya geldi. Kurtulmuş’un yeni sürece yönelik yol haritasını belirlemek için parti içi görüşmeler yapmasına Erbakan toplu görüşmeyle yanıt verecek.



Kategori : POLİTİKA