Meclis'ten Yüksek Mahkeme'ye ilk üye

  • Ana Sayfa
  • Meclis'ten Yüksek Mahkeme'ye ilk üye
Meclis'ten Yüksek Mahkeme'ye ilk üye
Anayasa değişikliğinden sonra Meclis, Yüksek Mahkeme'ye göndereceği ilk üye seçimini bu hafta yapacak.Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Meclis Genel Kurulu Sayıştay’ın seçtiği üç üyeden birini Anayasa Mahkemesi'ne üye olarak belirlemek için ilk seçimini bu hafta yapacak.

Anayasa değişikliğinin en tartış quanto costa un trapianto di capelli malı maddelerinden biri Anayasa Mahkemesi’ne Meclis’in üye seçilmesiydi. Referandumdan sonra yürürlüğe giren değişiklik ile bu seçim ilk kez Çarşamba günü yapılacak.

İlk seçim Sayıştay’dan gelen üyeler için olacak. Sayıştay’da Anayasa Mahkemesi’ne üye olmak için yapılan adaylık seçimine Sayıştay Üyeleri Cavit Özkahraman, Hüseyin Arıcı, Rıdvan Güleç, Hicabi Dursun ve Rafet Doğan katıldı.

Sayıştay Genel Kurulu’nda yapılan seçim sonrasında Rıdvan Güleç, Cavit Özkahraman ve Hicabi Dursun aday üye olarak seçildiler.

Yeni düzenleme ile bu üyelerin isimleri şimdi Meclis’e gönderildi. Meclis Genel Kurulu Çarşamba günü Sayıştay’dan gelen bu üç üye arasında bir seçim yapacak.

İlk iki turda 367 oy aranacak. Eğer nitelikli çoğunluk sağlanamazsa üçüncü turda en çok oy alan aday Anayasa Mahkemesi’ne üye olarak seçilecek.

Sayıştay'ın ardından barolar da avukatlar arasında üç isim seçerek Meclis'e gönderecek.



Kategori : POLİTİKA