Bayat ekmek kanser ediyor

Bayat ekmek kanser ediyor
Küflenmiş ya da bayatlamış ekmek, kuruyemiş, baharat, salça, turşu gibi yiyecekler karaciğer kanserine yol açıyor.Abone olUzmanlar uyarıyor: Küflü tarafını koparıp ekmeğin kalanını yemek de tehlikeli

Bayat ekmekteki aflatoksin, mide, bağırsak ve karaciğer kanserine yol açabiliyor. Ekmeğin yanında, turkey hair transplant cost bayat, küflü fındık, fıstık gibi kuruyemiş ve isot, karabiber gibi baharatlar da özellikle karaciğerinizi tehdit ediyor. Antalya'da düzenlenen 7. Hepato Gastroenteroloji Kongresi'nde konuşan Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Abdülkadir Dökmeci, karaciğerin vücuttaki toksinleri temizleyen organ olduğunu, çok fazla toksinle karşılaştığında da zedelendiğini söyledi. Dökmeci, aflatoksin içeren bayat ve küflü kuruyemişlerle özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çok tüketilen isot gibi baharatların tüketilmesinin karaciğer kanserine yol açabileceğini bildirdi. Aflatoksinin bayatlayan ve mantarlaşan besinlerde bolca biriktiğini anlatan Dökmeci, 'Karaciğer kanserinin oluşumunda aflatoksinin çok önemli rolü var. Uzun süre açıkta bekleyen tahıl, kuruyemiş ve baharat gibi besinlerde bu madde ortaya çıkabilir. Bu nedenle bu tür besinler tüketilirken kokusuna ve görünümüne dikkat edilmelidir' diye konuştu.



Kategori : SAĞLIK