Yozgat'ta polis okulu eğitime başladı

  • Ana Sayfa
  • Yozgat'ta polis okulu eğitime başladı
Yozgat'ta polis okulu eğitime başladı
Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu'nda, yeni eğitim-öğretim yılının düzenlenen bir törenle başladı.Abone ol

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO), 2010-2011 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Yozgat PMYO Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Vali Vekili Salih Gelgeç, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Gülü Baskılı Çakmak mser, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yozgat PMYO Müdürü Yunus Çetin, Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere Polis Akademisi Başkanlığına bağlı ön lisans düzeyinde eğitim öğretim ve uygulama yapan yüksek öğretim kurumları olduğunu belirterek, "Bu yıl Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu 1. sınıfta 26 bayan 272 erkek, 2. sınıfta 22 bayan 245 erkek olmak üzere toplam 565 öğrenciyle eğitim öğretime başlıyoruz" dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu olarak, çağdaş ileri ülkeler seviyesinde bir polis eğitimi verebilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Çetin, "Bir yandan sınıflarımızda bilgisayar destekli projeksiyon cihazları ve ek donanımlarla ders verilirken, diğer yandan okulumuzun girişimleriyle başlatılan ve uygulanan Avrupa Birliği Projeleriyle polis eğitimi ve öğretimi hususlarında diğer ülkelerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmaya çalışılmaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından PMYO Öğretim Üyesi Kaan İnal tarafından Türkiye'nin trafik kültürü konulu ilk ders verildi.



Kategori : GÜNCEL