Demet öğretmenin katiline 25 yıl!

  • Ana Sayfa
  • Demet öğretmenin katiline 25 yıl!
Demet öğretmenin katiline 25 yıl!
Adana'da Türkçe öğretmeni 26 yaşındaki Demet Eygi'yi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan katile 25 yıl hapis cezası!Abone ol

Adana'da Türkçe öğretmeni 26 yaşındaki Demet Eygi'yi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 27 yaşındaki Hüseyin Ayyıldız'a, 25 yıl hapis cezası verildi.

Pınar Mahallesi'nde ailesi ile birlikte oturan Demet Eygi, 6 Kasım 2009 tarihinde oturdukları apartmanın önünde bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin şüphelisi ‘şırdan dolması' satıcısı Hüseyin Ayyıldız, olaydan 2 saat sonra yakalanıp tutuklandı. Ayyıldız hakkında Adana Cumhuriyet Savcısı tarafından ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kar trapianto di capelli in turchia ar duruşmasına çıkan Hüseyin Ayyıldız, öldürdüğü öğretmenle şırdan dolması sattığı yerde tanıştıklarını, müşterisi olduğunu belirterek, şöyle dedi:
“Demet Eygi'yi amcasının kızı aracılığıyla tanıdım. Olaydan yaklaşık 11- 12 ay önce arkadaşlığımız başladı. Zamanla duygusal ilişkiye dönüştü. Evlenecektik. Bunun için gayri resmi yaşadığım eşimden ayrıldım. 1 yıla yakın ilişkimiz iyi gitti. Demet bir süre sonra ayrılmak istediğini söylemeye başladı. Nedenini sorduğumda beni daha önce birlikte olduğu erkekler gibi kullandığını söyledi. Benden önce Van'da erkek öğretmenle bir süre arkadaşlık yapmış. Olay günü de, önce arkadaşımla bir yerde yemek yiyip alkol aldık. Kendisini telefonla arayarak görüşmek istedim. Olay yerine yemek yediğimiz arkadaşımla gitmiştim. Arkadaşım biraz uzakta bekledi. Konuşurken bana, ‘Erkekler keriz, sen de kerizsin’ diyerek beni istemediğini söyleyip küfür etti. Alkollün de etkisiyle kendimi kaybettim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Pişmanım. Bilinçli şekilde olmuş değildir.”
Öldürülen Demet Eygi'nin kız kardeşi Didem Eygi de, sanığın olay günü ablasını cep telefonundan arayarak görüşmek istediğini anlatırken, “Ablam kabul etmeyerek telefonunu kapattı. Bu kez beni telefonumdan aradı. Ben de telefonu ablama verdim. Ablama dershaneye yüksek model araçla geldiğini söylemiş. Ablam da geldiklerini gördüğünü ve araçlarının düşük model olduğunu söylediğini bildirdi. Tekrar arayıp konuşmak istediğini söylemiş. Biz kuzenimle yemekle uğraşırken ablam konuşmak için aşağıya inmiş. Bir süre sonra evin zili çaldı. Balkondan baktığımda kalabalıktı. Sokakta ambulans ve polis ekiplerini görünce aşağı indim” diye konuştu.

OTEL KAYITLARI

Sanığın avukatı ise, müvekkili ile maktulün aralarında ilişki bulunduğunu ifade edip, kaldıkları otellerin kayıtlarını ve öldürülen Eygi’nin Bursa’da okuyan kız kardeşine gönderildiği öne sürülen paralarla ilgili dekontları kanıt olarak mahkemeye sundu.

Mahkeme heyeti, sanığa önce ömür boyu cezası verdi, ardından mahkemedeki iyi halini dikkate alarak 25 yıl hapis cezasına çevirdi.



Kategori : GÜNCEL