Salihli'de kan bağışı kampanyası

  • Ana Sayfa
  • Salihli'de kan bağışı kampanyası
Salihli'de kan bağışı kampanyası
Manisa'da, Türk Kızılay’ı Salihli Şubesi'nin organizasyonuyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.Abone ol

Sevgi Yolu’nda gerçekleştirilen kampanyada, kan vermek isteyenlerin ilk etapta tansiyonları ile parmaklarından alınan kan örneğiyle de kan değerleri ölçüldü.

Kızılay Manisa Kan Merkezi doktorlarından Ay metal kalem han Çetin, kanın yapılamayan tek ilaç olduğunu, hastanelerde kan bekleyen insanların ihtiyaçlarının yine vatandaşların bağışlarıyla karşılandığını söyledi. Kan verilmesi durumunda vücudun yeni kan üreteceğinden bunun da vücuda yararının olduğunu anlatan Çetin, şöyle dedi:

"Bizler sürekli kurum ve kuruluşlara giderek kan bağış kampanyası düzenliyoruz. Ancak, Türkiye'de gönüllü kan bağışçı sayısı Avrupa ülkelerine göre çok az. İnsanlarımız kan bağışında bulunarak hem hayat kurtarmış hem de kendi sağlıklarına sağlık katmış oluyorlar. Kan bağışçısı her kan verdiğinde HIV virüsü, Hepatit B, Hepatit C, sifiliz kan grubu taramasından da ücretsiz yararlanmış oluyor. Biz vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyoruz."

Kızılay Salihli’de bir günde 45 ünite kan topladığı öğrenildi. Türk Kızılayı Salihli Şube Başkanı Hüseyin Türkoğlu’da her hafta Çarşamba günü Salihli’de Kızılay’ın kan bağış aracının geldiğini söyledi.



Kategori : GÜNCEL