Trabzon olimpiyatlara hazırlanıyor

  • Ana Sayfa
  • Trabzon olimpiyatlara hazırlanıyor
Trabzon olimpiyatlara hazırlanıyor
Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın yapılacağı Trabzon'da çalışmalar son hız devam ediyor. Abone ol

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Trabzon, olimpiyat yapmış bir spor kenti olarak dünyaca bilinecek, artık ulusal ve uluslararası birçok organizasyonu da rahatlıkla organize edebilecektir'' dedi.

Özak, Trabzon'da 2011 yılında düzenlenecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na (EYOF) ilişkin hazırlıklarla ilgili bilgilerin verildiği basın toplantısında yaptığı konuşmada, oyunlara bugün itibariyle 293 gün kaldığın hair transplant in turkey ı anımsattı.

Oyunların, Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin organizasyonu olduğu için 'Olimpiyat' olarak da adlandırıldığını ifade eden Özak, ''Oyunlara 14-17 yaş grubu kategorisindeki sporcular katılabilmektedir. Oyunlar basketbol, bisiklet, voleybol, hentbol, atletizm, tenis, cimnastik, judo ve yüzme branşlarında bayan erkek olarak gerçekleştirilecek. Oyunlara Avrupa'nın 49 ülkesinden, 9 branşta toplam 4 bin civarında sporcu ve idarecinin katılması beklenmektedir'' diye konuştu.

Hazırlıkların, yapılan plana uygun olarak aksatılmadan sürdüğünü dile getiren Özak, ''Bu işin hem inşaat hem organizasyon boyutu var. Yapımı süren tesislerimiz var. Aksatmadan sürdürüyoruz. Yapımı süren tesislerimize, eksik olanların da temellerini atarak, yenilerini ekledik. Mevcut olan tesislerimizi de olimpiyatların ölçülerine uygun olarak yeni baştan revize ediyoruz'' dedi.

Bir spor kenti

Özak, şehirlerin özellikleri ve sahip oldukları değerlerle anıldıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

''Trabzon, metrekaresine en fazla sporcu ve spor tesisi düşen kentimizdir. Bu özelliğini sadece futboldan aldığını söylemek doğru olmaz. Trabzon'da futbolun dışındaki branşlarda da başarılı sporcular yetişmiştir ve yetişmeye devam etmektedir. Trabzon için 'bir spor kentidir' diyebiliriz. Trabzon, olimpiyat yapmış bir spor kenti olarak dünyaca bilinecek, artık ulusal ve uluslararası birçok organizasyonu da rahatlıkla organize edebilecektir. Bu da Trabzon'un sadece sporuna değil, spor turizmi ile ekonomisine de yansıyacaktır.''

7 bin 500 kişilik salon



Kategori : GÜNCEL