Rum basınına göre Kıbrıs sorunu çözüldü

  • Ana Sayfa
  • Rum basınına göre Kıbrıs sorunu çözüldü
Rum basınına göre Kıbrıs sorunu çözüldü
Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan Politis gazetesi, bugün yayınladığı bir haberinde ilginç bir iddia ortaya attı. Abone ol

Gazetenin iddiasına göre Ada'da taraflar arasında gerçekleştirilen görüşmeler, aslında gözüktüğü kadar da kötü gitmiyor. Görüşmelerde taraflar bazı konularda anlaşmaya çok seo yakın; ancak bu durum dışarıya olduğu gibi yansıtılmıyor.

Rum Politis gazetesi bugünkü yorum haberinde, "müzakerelerin dışa yansıtıldığı kadar kötü gitmediğini, en azından BM'nin değerlendirmesinin mülkiyet konusunda tarafların anlaşmaya varabileceği yönünde olduğunu"okuyucularına bildirdi. "İçte tamam, dışta kaos" başlıklı haberde Kıbrıs Rum liderliğinin müzakerelerin çıkmazda olduğu yönündeki açıklamalarına karşın, BM ve yabancı diplomatların sorunun çözümünün mümkün olduğunu düşündükleri kaydedildi. Bu duruma örnek olarak Belçika Başbakanı Steven Vanackere'nin Güney Kıbrıs'a gerçekleştirdiği ziyareti örnek veren gazete, Vanackere'nin Yakovu'yla görüşerek Kıbrıs sorununun çözümü konusunda bilgi almasının ardından müzakerelerde hiçbir ilerleme olmadığı izlenimini edindiğini; ancak akabinde BM'ye gerçekleştirdiği temaslarda aksi bir izlenim elde ettiğini iddia etti.



Kategori : DÜNYA