2 milyon kişi 3.köprüyü protesto etti

  • Ana Sayfa
  • 2 milyon kişi 3.köprüyü protesto etti
2 milyon kişi 3.köprüyü protesto etti
İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan 3.köprü projesini aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu 2 miyon kişi protesto etti.Abone ol

Yeşiller Partisi'nin, İstanbul Boğazı'na üçüncü köprü projesini protesto amacıyla başlattığı ''2 Milyon İstanbullu'' kampanyası kapsamında Kadıköy'de mumlu eylem yapıldı.

Haldun Taner Sahnesi önünde toplanan gr quanto costa un trapianto di capelli up üyeleri, ellerindeki mumları yakıp, ''Üçüncü köprü çare değil, 2 milyon ağaç yok olmasın'' pankartı açarak, protestoda bulundu.

Grup adına açıklama yapan Yeşiller Partisi MYK üyesi Hüseyin Güngör, Türkiye'nin her yerinde doğaya topyekun bir saldırı olduğunu, ağaçların yol ve köprülere kurban edildiğini savundu.

2 milyon ağaç kesilecek

Güngör, ''İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğünün Çevre ve Orman Bakanlığına gönderdiği resmi yazıya göre, üçüncü köprü için en az 2 milyon ağaç kesilecek. İstanbul halkı olarak biz de bu akşam burada ve İstanbul'un 22 noktasında daha ellerimizde mumlarla buluştuk. Bir saat boyunca üçüncü köprüyü durdurmak ve 2 milyon ağacı kurtarmak için bekleyeceğiz'' diye konuştu.

İstanbul halkına sorulmadan, kapalı kapılar ardında antidemokratik şekilde dayatılan köprü projesinin, İstanbul'un hiçbir sorununu çözemeyeceğini söyleyen Güngör, başta trafik ve nüfus olmak üzere tüm sorunları daha da artıracağını savundu.

Eylemde, ''Son Irmak Doğa Orkestrası'' klasik müzik konseri sundu.



Kategori : GÜNCEL