Habur'da kuyruklar son buldu

Habur'da kuyruklar son buldu
Habur Gümrükler Başmüdürü Rıfat Bolat, kuyrukta bekleyen araçların 10 dakikada işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.Abone ol

Habur Gümrükler Başmüdürü Rıfat Bolat, önceden uzun süre kuyrukta bekleyen araçların artık 10 dakikada işlemlerinin tamamlandığını söyledi.

Bolat, yaptığı açıklamada, gümrük sahasına giren transit ve ihracat amaçlı yüklü araçların çıkışta en fazla 10 dakika içerisin fosforlu kalem de gümrük, tescil, kantar ve muhafaza kayıt işlemlerinin tamamlandığını belirtti.

Yaklaşık 2 aydan bu yana Habur Gümrük Kapısı'nda uzun araç kuyruklarının yaşanmadığına dikkati çeken Bolat, gümrük sahasına gelen araçların aynı gün içerisinde işlemlerinin yapıldığını kaydetti.

Habur Gümrük Kapısı'nda günlük yaklaşık 3 bin aracın giriş çıkış yaptığını ifade eden Bolat, ''Sınır kapısında işlevselliği artırdık. Günübirlik dışarıdan gelen araçların aynı gün işlemleri bitiriliyor. Önceden uzun süre kuyrukta bekleyen araçlar artık 10 dakikada işlemlerini tamamlıyor. Yani TIR parkı sahamızda bekleme söz konusu değildir. Irak'tan girişte ise bizden kaynaklanmayan nedenlerden dolayı araçlar bekleyebiliyor'' dedi.


-GÜNLER SÜREN BEKLEYİŞ SON BULDU-


Kamyon şoförü Ömer Toğuç da, daha önce Habur'da uzun araç kuyruklarının yaşandığını, Mardin sınırlarına kadar uzanan araç kuyruklarında günlerce beklemek zorunda kaldıklarını hatırlattı.

Kamyon şoförü Hasan Aslan ise günlerce kuyrukta bekledikleri günlerin artık sona erdiğini ifade ederek, ''Araçlarda uyumak zorunda kalıyorduk. Bu nedenle zaman zaman hırsızlık olayları da meydana geliyordu'' dedi.



Kategori : GÜNCEL