YÖK Başkanı Özcan'ın ayıpladığı olay!

  • Ana Sayfa
  • YÖK Başkanı Özcan'ın ayıpladığı olay!
YÖK Başkanı Özcan'ın ayıpladığı olay!
Domates tohumlarının İsrail'den getirildiği tartışmasıyla gündeme gelen YÖK Başkanı Özcan'ın sivrisinekle ilgili sözleri de çok konuşulacak.Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın, "Domates ve buğdayın tohumları Amerika ve İsrail'den geliyor. Bir Türk aydını olarak bazen gerçekten kendimi çok küçük hissediyorum" sözlerinin tartışması sürüyor.

Tarım Bakanı Mehdi Eker, Özcan'ın bu iddiasını doğrulamazken, YÖK Başkanı Özcan sözlerine ilginç bir örnekle açıklık getirdi.

Üniversitelerin bilgi temelli ekonominin parçası olması gerektiğine işaret eden Özcan Van Üniversitesi sosyal binası önünde sivrisinek nedeniyle oturamadıklarını anlatarak, “Ayıp değil mi burada üniversitemiz var. Sivrisinekle mücadele edilecek yol bulunamıyor mu? Üniversiteler sadece makale üretmez. hair transplant in turkey İnsanların yaşam standartlarını da yükseltmemiz gerek Tohum örneği, sivrisinek örneği ile toplumun sorunlarına üniversitenin sahip çıkması gerektiğini söylüyorum” dedi.

MÜBERAK DOMETESİ NE KARIŞTIRIYORSUN

Meclis’in açılış resepsiyonunda Özcan’ın tartışma yaratan sözlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’e yönelttik. Başkan Özcan’ın tohumla ilgili verdiği bilgilerin yanlış olduğunu ve bunu kendisine de anlattığını söyleyen Bakan Eker İNTERNETHABER’e şunları söyledi:

"Türkiye kullandığı hububat tohumunun aşağı yukarı tamamını içeride üretiyor. YÖK Başkanının bilgileri yanlış. Ben kendisine daha önce hububat tohumunun yüzde 55’inin Tarım Bakanlığı Araştırma Enstitüleri tarafından geliştirildiğini, yüzde 40’ını özel sektörün, yüzde 5’ini ise üniversitelerin geliştirdiğini anlattım. Özel sektörün çalışmaları daha çok adaptasyon üzerine. Ben üniversitelerin bu konuda zayıf olduğunu bu işleri yapması gerektiğini söylemiştim. Sayın başkan da aslında bunları söylemek istemiş. ‘Başkan da onu demek istedim’ diyor ama mübarek domatesi falan ne karıştırıyorsun.”

Tarım Bakanı Eker İsrail’le ilgili bilgilerin de yanlış olduğunu söyledi. 2009 yılı ihracat ve ithalat rakamlarını veren Eker, “İsrail’e sattığımız 40 milyon dolar, aldığımız 27 milyon dolar. Allah’ı severseniz kim kime mal satıyor!” serzenişinde bulundu.

ÖZCAN: GENETİK DEĞİŞİKLİĞİNDEN KORKUYORUM

Domates tartışmasını YÖK Başkanı Özcan’a da sorduk. Tarım Bakanı Eker ile yaptığı konuşmayı anlatan Özcan, “Buğdayı üretiyoruz diyor. Bir kısmını üretiyorlar. Bir kısmı da dışarıdan. Ben dışarıdan olan kısmı için söylüyorum. O da seralarda yetişen domates için geliyor diyor. Bahçede yetişenler değil. Ben de dışarıdan gelenlerin genetiği değiştirilebilir, ondan korkuyorum. Üniversitenin iş yapmasını istiyorum” diye konuştu.

AYIP DEĞİL Mİ?

Üniversitelerin bu konularda eksiklikleri bulunduğunu ve daha çok çalışması gerektiğini anlatan Özcan ilginç de bir sivrisinek örneği verdi. Özcan şunları söyledi:
“Van’da sosyal bina var. Yazın gittik, oturacağız. Sivrisinek var ama oturamıyoruz. Ayıp değil mi, burada üniversitemiz var. Sivrisinekle mücadele edilecek yol bulunamıyor mu? Üniversitelerin sosyal çevrede yaşayanların sorunlarını çözen, yaşam standartlarını yükselten bir çalışması da olmalı. Sadece makale yazılamaz. Bilgi temelli ekonomide üniversitenin bu anlamda önemi var. Tohum örneği, sivrisinek örneği toplumun sorunlarını üniversite bunlara sahip çıkmalı diye veriyorum.”



Kategori : GÜNCEL