İmama küçük kıza taciz suçlaması

  • Ana Sayfa
  • İmama küçük kıza taciz suçlaması
İmama küçük kıza taciz suçlaması
Aynı cami de daha önce görev yapan imamın da evli kadınlarla ilişkiye girdiği iddiasıyla meslekten ihraç edildiği öğrenildi. Abone ol

Bursa'nın Keles İlçesi'nde imam olarak görev yapan 30 yaşındaki Abdüssamed Kaya, açtığı Kuran Kursu'ndaki kız öğrencilerinden 13 yaşındaki E.A.'ya (Emine Aydın) cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan imam tutuklanara Promosyon Çakmak k cezaevine kondu.

Keles İlçesi'ne bağlı Basak Köyü'nde 7 yıldır imamlık yapan ve bekar olduğu öğrenilen Abdüssamed Kaya, geçtiğimiz Cuma günü Kuran Kursu'na devam eden kız öğrencilerinden 13 yaşındaki E.A.'ya cinsel tacizde bulunup tecavüz girişimi yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

E.A.'nın ailesinin Keles'e gelip Cumhuriyet Savcılığı'na yaptıkları şikayet üzerine Abdüssamed Kaya'nın getirildiği jandarmada verdiği ifadede, "Kuran Kursu'nda öğrenim gören kız öğrencilerimden başarılı olanları, kurs bittikten sonra da bırakmıyordum. Onlara Kuran'ı daha çabuk öğrenmeleri için özel ilgi gösteriyordum. Bu öğrenciler en fazla 5-6 kişidir. E.A.'da onlardan biri. Çok hızlı Kuran'ı öğreniyordu. O'na yardım etmek için özel ilgi gösteriyordum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

Sorgulamasının ardından, "Reşit olmayanlarla cinsel ilişki" ve "Cinsel taciz" suçlarından Keles Adliyesi'ne çıkartılan Cami İmamı Kaya tutuklanarak, cezaevine kondu.

Öte yandan aynı köyde Abdüssamed Kaya'dan önce görev yapan cami imamının da evli olmasına rağmen başka kadınlarla birlikte olması nedeniyle meslekten ihraç edildiği öğrenildi.



Kategori : GÜNCEL