Resepsiyonda sürpriz KCK polemiği

  • Ana Sayfa
  • Resepsiyonda sürpriz KCK polemiği
Resepsiyonda sürpriz KCK polemiği
Meclis'in açılış resepsiyonu Başbakan Erdoğan ile BDP lideri Demirtaş arasındaki mini bir zirveye ev sahipliği yaptı.Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Meclis’in açılışı dolayısıyla verilen resepsiyona Başbakan Erdoğan ile BDP lideri Selahattin Demirtaş arasındaki mini zirve damgasını vurdu.

Demirtaş bir ay uzatılan ateşkes sürecinin hemen ardından yapılan Urfa'daki KCK operasyonlarıyla ilgili Başbakan Erdoğan’a şikayette bulundu. Yüzler asık değildi ama Başbakan Erdoğ cinsel kahve an Demirtaş'a, "Niye alındı ona bakın" diye çok imalı bir yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan'a örnek olarak Hanefi Avcı'nın tutuklanması hatırlatılınca buna yanıtı da net oldu:

“Durup dururken yoldan geçen birini almıyorlar. Burda bir şey var mı? Herhalde bir bağlantı var. Değil mi?”

Meclis’in açılış resepsiyonunda geçtiğimiz yıllardan farklı olarak CHP’nin yeni genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılması dikkat çekti. MHP lideri Devlet Bahçeli Kars programı nedeniyle katılamazken BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DSP lideri Masum Türker, çok sayıda bakan hazır bulundu. Türk Silahlı Kuvvetler ise yine şaşırtmadı. Meclis açılış oturumuna katılan Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanları resepsiyonda ise yer almadı. Meclis Başkanı Şahin girişte bütün konukları tek tek ellerini sıkarak karşıladı.

SICAK TEMASLAR

Meclis son yılların en sıcak ve samimi resepsiyonlarından birine şahitlik etti. Cumhurbaşkanı Gül-Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan-Demirtaş gibi önemli isimler arasında sıcak sohbetler yapıldı. Yüzler asık değildi, ama mesajlar da eksik olmadı.

Yeni Anayasa, Kürt sorunu, tek tip askerlik gibi konuların gündeme geldiği resepsiyonda en önemli diyalog Başbakan Erdoğan ile BDP lideri Demirtaş arasında yaşandı. Yüzlerin asık olmadığı sakin bir havada geçen sohbette BDP lideri Demirtaş Urfa'da 40 kişinin gözaltına alındığı KCK operasyonuyla ilgili şikayette bulununca ilginç şu diyalog yaşandı:

Erdoğan: Görüşmeyi iyi götürdünüz



Kategori : POLİTİKA