Mardin'de Kürdoloji eğitimi başladı

  • Ana Sayfa
  • Mardin'de Kürdoloji eğitimi başladı
Mardin'de Kürdoloji eğitimi başladı
Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulan Kürdoloji Enstitüsü'nün ilk öğrencileri ders başı yaptı.Abone ol

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde YÖK tarafından Kürtçe eğitim izni verilen Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Kürtçe okutman adaylığı kursunu başarıyla bitiren 50 kursiyere sertifika verildi. Ayrıca Kürtçe Dili Yüksek Lisans'ını kazanan 20 öğrenci de eğitim – öğretime başladı ersağ üye ol .

Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene üniversite rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Kürdoloji bölümünde eğitim veren akademisyenler, Kürtçe okutmanlık kursunu bitiren kursiyerler ile Kürtçe Dili Yüksek Lisansı'nı hak kazanan öğrenciler katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, "Enstitü bünyesindeki Kürt Dili ve Kültürü Ana Bilim Dalı olarak yapmamız gereken çalışmaların bilincindeyiz. Yükümüz ağır ve sorumluluklarımızın çok fazla olduğunu biliyoruz" dedi.

İki dilde selamladı

Omay, katılımcıları hem Türkçe hem Kürtçe selamladı. Davetli olmalarına rağmen devlet protokolünün ilgi göstermediği ve salonunun büyük bölümün boş olduğu törende Rektör Omay, Kürtçe okutman adaylığı kursunun ve Kürt dili yüksek lisans programının kurulması ve işlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Omay, "Mardin, sahip olduğu dillerinin zenginliği ve muazzam medeniyet mirasıyla, hoşgörü ikliminin esenliği ile bugüne dek yaşattığı dinlerinin çeşitliliğiyle, bu kadar farklılığı ve zenginliğiyle muazzam bir bütünlük sergiliyor. Mardin Artuklu Üniversitesi Mardin'imizin bu kadim gelenekten, bu ilim ve irfan coğrafyasından feyz alarak kuruldu" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL