Beyoğlu'nda 137 Kitap müzayedede

  • Ana Sayfa
  • Beyoğlu'nda 137 Kitap müzayedede
Beyoğlu'nda 137 Kitap müzayedede
Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Sahaf Festivali yoğun ilgi nedeniyle 3 Ekim'e kadar uzatıldı. Abone ol

Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve yoğun ilgi nedeniyle 3 Ekim 2010 tarihine kadar uzatılan Beyoğlu Sahaf Festivali’ni kitap müzayedesi heyecanı sardı. Taksim Gezi Parkı’ndaki fest Promosyon Çakmak ival alanında 2 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek müzayedede 137 kitap satışa sunulacak. Müzayede saat 16.00’da başlayacak.

Müzayedeye çıkacak kitaplar, festivale katılan 76 sahafın kendi dükkânlarından seçtikleri tarihi, edebi, ilmi kitaplardan oluşuyor. Atatürk’ün 1927 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekillerine dağıttığı Osmanlıca baskılı Nutku, TBMM Albümü, Hadikatü'l-Cevami, Mukaddime-i İbn-i Haldun, Yavuz Sultan Selim Divanı, Topkapı Sarayı, Eski İstanbul Evleri ve Boğaziçi Yalıları, Hünkar Mahfilleri, Osmanlı Dini Mimarisinde İç Mekan Teşekkülü, Hayyamın Rübaileri ve Manzum Tercümesi, İbrahim Müteferrika Matbaası tarafından 1199’da basılan Tarih-i İzzi müzayedeye çıkacak kitaplardan yalnızca birkaçı. Edebiyat dünyasının sevilen şair ve yazarlarının birbirlerine imzalayarak hediye ettikleri kitaplar da müzayede de meraklılarına sunulacak.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde Taksim Gezi Parkı’nda yarın saat 16.00’da gerçekleşecek.



Kategori : GÜNCEL