İşte BDP’lilerin alkışladığı sözler

  • Ana Sayfa
  • İşte BDP’lilerin alkışladığı sözler
İşte BDP’lilerin alkışladığı sözler
Cumhurbaşkanı Gül'ün siyasetin yeni dönemde daha iyi işlemesi için verdiği bir mesaj BDP'lilerin alkışına neden oldu.Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşmasında demokrasi ve siyasetin daha iyi işlemesi için önerilerde bulundu. Bu önerilerden biri de örtülü bir seçim barajı eleştirisiydi. BDP milletvekilleri Cumhurbaşkanı Gül’ün bu sözlerini alkışladı.

Gül konuşmasında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde siyasi hair transplant cost in turkey temsilin derinleştirilmesinin ve çeşitlendirilmesinin sağlanması gerek. Temsilin derinleştirilmesi ve çeşitlendirilmesi, kendi içimizdeki tüm farklılıkları siyasete yansıtacaktır. Ülkenin tüm önde gelen siyasi akımlarının temsil edilmediği bir Meclis eksik bir Meclis olacaktır” dedi.

Gül’ün bu sözleri BDP sıralarında alkışla karşılandı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Gül’ün konuşması bittikten sonra yaptığı değerlendirmede, “Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları tarafından bugüne kadar yapılmış en cesur konuşma” dedi.

Konuşmanın beklentileri tamamen karşılamadığını ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:
“Ama bu koşullarda sorunlara bu açıklıkla değinmiş olması bence olumludur. Sayın Cumhurbaşkanının Meclis'in açılışı dolayısıyla Türkiye'nin temel meselelerine bir perspektif getirmesi, TBMM'ye cesur önerilerde bulunması bizce anlamlıdır. Kendi partimiz açısından tabii ki konuşmayı tekrar değerlendiririz. Partimize, muhalefete mesajlar var ama ağırlıklı olarak mesaj alması gereken iktidardır. Yeni bir Anayasa, Kürt sorununun muhataplarıyla demokratik bir zeminde çözümü, yeni Anayasa'nın geciktirilmemesi... Bunlar hükümete verilmiş mesajlardır. Seçim barajı özellikle... İktidar bu mesajları doğru algılarsa olumlu bir sonuç elde edilmiş olur. Sayın Cumhurbaşkanının konuşmasını olumlu değerlendiriyoruz.”



Kategori : POLİTİKA