Tokat'ta hastane yoğunluğu bıktırdı!

  • Ana Sayfa
  • Tokat'ta hastane yoğunluğu bıktırdı!
Tokat'ta hastane yoğunluğu bıktırdı!
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, sabah saatlerinde büyük yoğunluk yaşanıyor.Abone ol

Tokat GOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Yunus Bulut, hasta kabulde yaşanan yoğunluğu önlemek için bazı bölümlerde telefonla randevu sistemine başladıklarını söyledi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversit fosforlu kalem esi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hasta Kabul Servislerinde sabah saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Muayene olabilmek için gün ağarmadan üniversite hastanesine gelen yüzlerce vatandaş, önce poliklinikler için ayrılan bölümlere isimlerini yazarak sıraya giriyor.

Vatandaşların geliştirdiği sisteme adlarını yazan hastalar personelin gelmesine yakın isim listesine göre yerini alıyor. Saatlerce ayakta beklemek zorunda kalan yaşlılar ve hastalar ise kuyrukta zor anlar yaşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başhekim Yrd. Doç. Dr. Yunus Bulut, sabah saatlerinde yaşanan yoğunluğu önlemek için poliklinikte hasta kabul sayılarını artırdıklarını ve bazı bölümlerde telefonla randevu sistemi ile hasta kabul ettiklerini söyledi.

Hastane binasının eski ve yetersiz olması nedeni ile yeni poliklinik binası yapılmasını beklediklerini ifade eden Bulut, "Hastalarımızın çoğu sabah saatlerinde hastaneye akın ediyor. Saat 09.00'a kadar aşırı bir yoğunluk yaşanıyor. Öğleden sonra da muayene yapabiliyoruz. Personel sıkıntısını aşmak için bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL