İş stresinin milyar dolarlık zararı

  • Ana Sayfa
  • İş stresinin milyar dolarlık zararı
İş stresinin milyar dolarlık zararı
Çalışanların, iş ortamındaki stresten kaynaklanan rahatsızlıkları ülke ekonomilerine büyük zararlar veriyor.Abone ol

Çalışanların, iş ortamındaki stresten kaynaklanan rahatsızlıklarının, Kanada ekonomisine zararının yıllık 51 milyar Kanada doları olduğu açıklandı.

Merkezi Toronto'da bulunan Kanada Ruh Sağlığı ve Bağımlılık Merkezi tarafından yapı hair transplant turkey cost lan araştırmaya ilişkin bilgi veren Bilimsel Araştırmalar Şefi Carolyn Dewa, çalışanların rapor almalarında ya da uzun süreli çalışamamalarında stresin birinci etken olduğunu kaydetti.

Stres kaynaklı ruhsal sorunların tedavi giderlerinin, fiziksel rahatsızlıklara oranla iki kat daha fazla olduğunu belirten Carolyn Dewa, ''Bir işçinin ruhsal sorunlar nedeniyle kısa süreli maluliyetinin şirketine maliyeti 18 bin Kanada doları civarında. Araştırma boyunca 34 bin kayıt inceledik ve 12 bin 500 çalışanın stresin neden olduğu ruhsal sorunlar yüzünden, en kısası 65 günden başlayıp, 1 yıla kadar uzayan kısa süreli maluliyet iznine ayrıldığını saptadık. Kaybedilen iş günü ve verimliliğin milyarlarca doları bulması nedeniyle, şirketlerin çalışma ortamlarındaki stres için daha dikkatli yatırımlar yapması gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.

Yaşları 18 ile 54 arasındaki çalışanlardan ruh sağlığı zarar görenlerin oranının yüzde 10 olduğunu da bildiren Dewa çalışanlara, ''İş yerinize girerken evinizi, eve girerken de işinizi düşünmeyin'' tavsiyesinde bulundu.



Kategori : GÜNCEL