Kocaeli, Savarona'ya talip oldu

Kocaeli, Savarona'ya talip oldu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, fuhuş baskınıyla gündeme oturan Atatürk'ün yatı Savarona'yı bakanlıktan istedi. Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Atatürk'ün yaşamının son döneminde bir süre kullandığı ve fuhuş baskınıyla yeniden gündeme gelen Savarona yatını, müzeye dönüştürmek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığından talep etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahi turkey hair transplant cost m Karaosmanoğlu, Sekapark'ta Türkiye'nin ilk müze gemisi ''TCG Gayret'' ile müze denizaltı ''TCG Hızırreis''in önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk'ün en aziz hatıralarından biri olan Savarona yatının, son günlerde şık olmayan bir şekilde tekrar Türkiye'nin gündemine geldiğini söyledi.

''Yatı, kültürel amaçlı, Türk halkına, denizlerimize yakışır bir gayeyle Kültür ve Turizm Bakanlığından istedik'' diyen Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

''Kiralanan yatın geri alınma konusunu medyadan öğrenince Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı'yla görüştüm ve 'Ben bu gemiye talibim, gerekçem de var' dedim. Çünkü İzmit Körfezi'nde üç müze gemimiz var. İzmit'te TCG Gayret ile müze denizaltı TCG Hızırreis ve Gölcük'te de TCG Yarhisar karakol gemisi var. Bu gemilerin yanına SEKA Park'a Savarona'yı da alırsak Kocaeli ve Marmara Bölgesi halkının rahat şekilde gelip, ziyaret edebileceği ve Atatürk'ün hatırasını yad edebileceği güzel bir kültür hizmeti olur. Bu düşünceyle teklifte bulunduk. Müsteşarımız olumlu karşıladı. Mümkün olursa Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ile görüşeceğim.''

Yazılı başvuru yapacak



Kategori : GÜNCEL