Kanatlı dev Airbus 380 İstanbul'da

  • Ana Sayfa
  • Kanatlı dev Airbus 380 İstanbul'da
Kanatlı dev Airbus 380 İstanbul'da
Dünyanın önde gelen sivil havacılık organizasyonlarından olan Airex 2010 fuarı Atatürk Havalimanı'nda gezilebilir.Abone ol

Dünyanın önemli havacılık organizasyonları arasında gösterilen ''8. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı (Airex 2010)'', İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronunda açıldı.

Mint Fuarcılık tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletm best hair transplant in turkeyhair transplant in turkey esi Genel Müdürlüğü desteğinde Türk Hava Yolları (THY), TAV Havalimanları Holding ve THY Teknik A.Ş. sponsorluğunda düzenlenen fuarın açılışında konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu yılki fuarın diğer yıllara oranla farklı olduğunu belirterek, fuarda sergilenen uçak sayısının Singapur Air Show'u geçtiğini söyledi.

Bu fuarın İstanbul'un global olarak ''Artık ben de varım'' dediği bir fuar olduğunu kaydeden Kotil, ''İstanbul, havacılığın merkezi oluyor. İstanbul, kültür başkenti olduğu gibi havacılığın da başkenti olacak'' dedi.

Havacılıkta önemli başarılar sağlandığı ifade eden Kotil, fuarda THY'nin yeni teslim aldığı Airbus A330-300 yolcu uçağı ve Airbus A330-200F kargo uçağının da sergileneceğini ifade etti.

Kapasite iki katına çıkacak

TAV Havalimanları Holding Üst Yöneticisi Sani Şener de dünyada 20 bin uçakla 4,7 milyar yolcunun taşındığını belirterek, 2025 yılında bu sayının 40 bin uçağa ve 9 milyar yolcuya çıkmasının beklendiğini söyledi.

Havacılığın yerine geçebilecek başka ekonomik bir aktivitenin olmadığına işaret eden Şener, 8 yıl önce Türkiye'de taşınan yolcu sayısının bu yıl 100 milyona çıkmasının beklendiğini, Airex 2010 fuarının da bu büyümeye paralel olarak gelişme kaydettiğini vurguladı.



Kategori : GÜNCEL