Tekkeköy'de sağlık merkezi yapılacak

  • Ana Sayfa
  • Tekkeköy'de sağlık merkezi yapılacak
Tekkeköy'de sağlık merkezi yapılacak
Samsun'un Tekkeköy Belediyesi tarafından, ilçeye yapılacak olan Toplum Sağlığı Merkezi binası için protokol imzalandı.Abone ol

Tekkeköy Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden alınan 3 bin 8 metrekarelik arazi üzerine, bin 670 metrekarelik kapalı alana sahip Toplum Sağlığı Merkezi inşa edecek.

Yapılacak olan binada Sağlık Grup Başkanlığı, Toplum Sağlığı Merkezi, 6 aile hekimin bulunacağı Ailesi Sağlığı Merkezi, AÇSAP, Diş Polikliniği ve 112 Acil İstasyonu faaliyet gösterecek. Samsun Valiliği Topl Kuvars kum antı Salonu'nda Tekkeköy Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokole Vali Hüseyin Aksoy, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu imza koydu.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Tekkeköy ilçesinin Büyükşehir sınırları içinde yer alan ilçe olduğunu hatırlatarak, "Buradaki vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden daha iyi yararlanmaları için belediyemizce böyle bir binanın yapılarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edilmesi öngörüldü ve bugün de bunun protokole bağladık. Yapılacak Toplum Sağlığı Merkezimizde Sağlık Grup Başkanlığı, Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Ana Çocuk Sağlığı Bölümü, Diş Polikliniği ve 112 Acil İstasyonu faaliyet gösterecek. Umuyorum ki bu bina tamamlandığında, söylediğimiz birimleri burada konuşlandırır ve o bölgede yaşayan insanlarımıza sağlık hizmetini daha hızlı ve daha verimli bir şekilde verme fırsatı yakalamış oluruz. Ben, Tekkeköy Beledimize ve değerli meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, Tekkeköy ilçesinin sağlık hizmetinden yeterince yararlanamadığını ifade ederek, "Bu nedenle Toplum Sağlığı Merkezi'nin projesine ve uygulamasına el atmak mecburiyetinde kaldık. En kısa sürede halkımıza, bu sağlık hizmetini sunabilmek çabasındayız. İnşallah bir yıl sonra binanın açılışını yapacağız" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı onaylı C tipi projenin inşaatı tamamen Tekkeköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.



Kategori : GÜNCEL