Türkiye'de şalgam suyu üretiminin yüzde 93'ünü gerçekleştiren Adana'da kurulu firmanın, aralarında Avrupa ülkeleri, Japonya ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 21 ülkeye ihracat yaptığı bildirildi.
Adana Hacı Ömer Sabancı Organize San vermont seo ayi Bölgesi'ndeki entegre tesislerde 1997'de faaliyete geçen Doğanay Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Doğanay, kentin yöresel içeceği olan şalgamın yurt içinin yanı sıra, yurt dışından da yoğun talep gördüğünü söyledi.
1.7 milyon litre sattı
Doğanay, 28 bin metre kare alana kurulu fabrikalarında ürettikleri şalgam suyunu Türkiye'nin çeşitli illerine kurdukları bölge müdürlükleri aracılığı ile pazara sunduklarını belirterek, şunları kaydetti:
''Türkiye'deki toplam şalgam üretiminin yüzde 93'ünü karşıladığımız gibi aralarında Avrupa ülkeleri, Japonya ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 21 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen yıl 1 milyon 170 bin litre şalgam suyu ihracatı yaptık. Bu yıl ise bu rakamı 1 milyon 600 bin litreye çıkarmayı hedefliyoruz. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların şalgama olan talebi tanıtımda da etkili oluyor. Biz de bu artışı göz önüne alarak çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. günde 180 bin litre şalgam suyu üretiyoruz ama yetmiyor, kapasite artışına gideceğiz. Türkiye'de şalgam suyunun gitmediği kent kalmadı, dünyada da kalmayacak.''
Kategori : GÜNCEL