İstanbul'da boyasız ev kalmayacak!

  • Ana Sayfa
  • İstanbul'da boyasız ev kalmayacak!
İstanbul'da boyasız ev kalmayacak!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boya Sanayicileri Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü Rengin Ahengi projesiyle İstanbul'da boyasız bina kalmayacak. Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) bundan bir yıl önce, İstanbul’un şehir kimliğinin renklerin ahengi ile buluşacağı yepyeni bir proje için el ele verdi. Tarih boyunca farklı kültürlerin bıraktığı izleri orta Metin k bir kültüre dönüştürmeyi başaran İstanbul’un yarattığı ahenk, projenin ismine de ilham kaynağı oldu.

Taksim metro istasyonu bu sabah işlerine, okullarına gitmek için koşuşturan İstanbullular ile birlikte, renkli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. “Rengin Ahengi İstanbul” projesinin tanıtıldığı bu toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis ve İstanbul’un 7 farklı ilçesinin Belediye Başkanları ile Rengin Ahengi İstanbul Projesi’ne gönüllü olarak destek veren ünlü sanatçılar katıldı. Proje, İstanbul’u modern ve yepyeni bir görüntüye kavuşturmayı hedefliyor.

Hangi ilçeler seçildi?

Rengin Ahengi İstanbul Projesi kapsamında, İstanbul’un her iki yakasından seçilen Bahçelievler, Çekmeköy, Esenler Kâğıthane, Kartal, Ümraniye ve Üsküdar Belediyelerinde belirlenen alanlardaki binaların dış cepheleri kentsel tasarım ilkeleri doğrultusunda yenilenecek. Projede 180 binanın yanı sıra 8 köprü ve yaklaşık 70 bin metre kare dış cephe alanı yeniden düzenlenirken binalardaki görüntü kirliliği yaratan unsurların kaldırılması konusunda rehabilitasyon çalışmaları da yürütülecek.



Kategori : GÜNCEL