İskenderun Limanı'nın yeni sahibi kim?

  • Ana Sayfa
  • İskenderun Limanı'nın yeni sahibi kim?
İskenderun Limanı'nın yeni sahibi kim?
Devlet Demiryolları İşletmesi'nin İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesi için açtığı ihaleye 12 firma katıldı. Abone olİskenderun Limanı'nın 36 yıl süreyle işletmesine yönelik yapılan ihaleye katılan 12 firma kıran kırana bir yarışa tutuştu. İhale en yüksek teklifi veren 372 milyo komşu ülke reklam n dolara Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ'nin oldu.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ait İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi 372 milyon dolarla Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 12 firma katıldı. İhalenin başlangıcında ihale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Aksu'nun verdiği bilgiye göre, ihalede tüm teklifler ABD doları cinsinden alındı.

Bir tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından 6 elemeli tur yapıldı. Daha sonra açık artırmaya geçildi, Açık artırma, belirlenen başlangıç tutarı üzerinden, artırım aralığıyla sürdü.

Hangi firmalar katıldı?



Kategori : GÜNCEL