Van'ı festival heyecanı sardı

Van'ı festival heyecanı sardı
Van Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, Erçek beldesinde bu yıl ilk kez yapılacak olan 'Erçek Gölü Flamingo Festivali'nin etkinlik alanında incelemelerde bulundu.Abone ol

Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Erçek Belediye Başkanlığı ve Karagündüz Köyü Muhtarlığı'nın 3 Ekim Pazar günü ortaklaşa düzenleyeceği 'Erçek Gölü Flamingo Festivali'nin hazırlıkları tüm hızıyl washington seo a devam ediyor.

Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir'le birlikte festivalin yapılacağı Erçek beldesi ve Karagündüz köyündeki hazırlıkları yerinde inceledi. Erçek Belde Belediye Başkanı Orhan Bağlayıcı'nın da hazır bulunduğu incelemeler sırasında Uzunparmak, festival günü Erçek Gölü'nde konaklayan flamingo kuşlarını teleskop ve dürbünlerle izleyecek olan davetlilerin üzerine çıkacağı kuş gözlem kulelerinin monta çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yüklenici firma yetkililerine cuma gününe kadar kuş gözlem kulelerinin hazır hale getirilmesini isteyen Uzunparmak, Belediye Başkanı Bağlaycı ile de belediye binasında hazırlıklarla ilgili mini bir toplantı yaptı. Uzunparmak, 2'si Erçek beldesi ve 2'si ise Karagündüz köyü sazlık alanında kurulacak olan kuş gözlem kulelerinin 7 metre yüksekliğinde, teras bölümünün ise 3 metre 80 santim genişliğinde olacağını belirtti.

Tüm Vanlıları pazar günü flamingoları izlemek için Erçek'e davet eden Uzunparmak, amaçlarının bu festivalle flamingoları dünya turizmine kazandırmak olduğunu söyledi.



Kategori : GÜNCEL