Kilis'te kaçak hayvan operasyonu

  • Ana Sayfa
  • Kilis'te kaçak hayvan operasyonu
Kilis'te kaçak hayvan operasyonu
Suriye'den Türkiye'ye canlı hayvan geçiren 2 kişi, Kilis'te jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı. Abone ol

Suriye'den Türkiye'ye canlı hayvan geçiren 2 kişi 81 adet koyun ile birlikte yakalandı.

Yüksektepe Piyade Hudut Karakolu Sorumluluk alanından Suriye'den Türkiye'ye 81 adet koyun geçiren A.S. ile M.S. sınır komşu ülke reklam devriyeleri tarafından yakalandı.

Yakalanan 81 adet koyun Kilis İl Tarım Müdürlüğü'ne jandarma tarafından teslim edilirken, ifadesi alınan 2 kişi sevk edildikleri adli merciler tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Tarım Müdürü Ali Eker, Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen 81 adet koyunun İl Tarım Müdürlüğü'ne teslim edildiğini belirterek, "Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile bize teslim edildi. Karantina süresince muhafaza edeceğiz. Eğer bulaşıcı bir hastalık olmaz ise mahkemenin vereceği karara göre, ya iade edilecek yada Milli Emlak Müdürlüğü'ne devrilecek. Biz mahkemenin vereceği karara kadar bu koyunlara bakacağız. Mahkeme sonunda biz kurum olarak yaptığımız masrafları alırız. Bu koyunların yanına hiçbir hayvan yaklaştırmıyorum. Çünkü karantina süresi devam ediyor" dedi.

Öte yandan son günlerde Kilis'te, etin kilosu 25 TL'ye yükselirken, kasaplar canlı koyun bulmakta zorluk çektikleri bildirildi.



Kategori : GÜNCEL