Ormancılar toplu iş sözleşmesini konuştu

  • Ana Sayfa
  • Ormancılar toplu iş sözleşmesini konuştu
Ormancılar toplu iş sözleşmesini konuştu
Mersin'de düzenlenen toplantıda, orman işçi ve işveren kesiminin bir araya geldiği bildirildi.Abone ol

Orman işçileriyle ilgili olarak imzalanan; 'İkinci dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin uygulanmasında herhangi bir sorun ya da sıkıntıyla karşılaşılmaması, var olan problemlerin de aşılabilmesi amacıyla Mersin'de düzenlenen toplantıda işçi ve işveren kesimi bir araya gelerek, görüş alış-verişinde bulundu.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki işletmelerde çalışan işçilerle ilgili olarak TÜHİS ve Öz Orman-İş Sendikaları arasında imzalanan; 'İkinci Dönem Toplu İş Sözleşmesi' kapsamında Orman Bölge wyoming seo Müdürlükleri'nde tanzim edilecek evraklardaki eksikliklerin giderilmesi ve uygulamada yaşanan sorunların aşılabilmesi amacıyla Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

Mersin'in yanı sıra Adana ve Kahraman Maraş Orman Bölge Müdürlükleri bünyesinde sosyal işlerde görevli olan personele yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim çalışmasına; Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Davut Genç, Orman Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı İşçi İşveren İlişkileri Şube Müdürü Ahmet Aydın, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Öz Orman-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin de katıldı.

Burada konuşan Davut Genç, eğitim etkinliğinin düzenlenmesindeki amacın; her iki taraf arasında bir mutabakat sağlanarak, sorun ve sıkıntıların alışabilmesinde ortak hareket edilmesi, yapılan toplu sözleşmenin uygulanmasında herhangi bir problemle karşılaşılmasının önüne geçilmesinin yanında ormancılık faaliyetleriyle ilgili olarak yapılacak olan çalışmalarda kurum çalışanlarının da görüş ve düşüncelerinin alınması olduğunu anlattı.

Her ne kadar toplu iş sözleşmesinde bir takım gecikmeler yaşansa da ortaya konulan karşılıklı iyi niyetle birlikte müzakere sürecinin tamamlanarak, sözleşmenin imzalanmasına tanıklık ettiklerini dile getiren Öz Orman-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin ise, "İnanıyorum ki sonuçları itibarı ile tüm tarafları memnun eden bir sonuç ortaya çıktı" dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara da bölge müdürlüklerinde uygulanacak olan 'toplu iş sözleşmesi'nin uygulanması önündeki eksikliklerin giderilerek, önümüzdeki dönemde çıkabilecek sorunların aşılabilmesi adına düzenlenen toplantının önemli bir misyon üsteleneceğini savundu. Gözükara, "Problemler oluşmadan önüne geçilmesi aynı zamanda da emek ve maddi kayıpların yanında zaman kaybının da önüne geçecektir" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL