Malatya'da İtfaiye Haftası kutlandı

  • Ana Sayfa
  • Malatya'da İtfaiye Haftası kutlandı
Malatya'da İtfaiye Haftası kutlandı
Malatya'da, İtfaiye Haftası düzenlenen bir törenle kutlandı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır'da bir konuşma yaptı.Abone ol

Malatya'da, İtfaiye Haftası nedeniyle tören düzenlendi. Törende, deprem konteynırları kurtarma ekiplerine teslim edildi.

Törende ilk konuşmayı yapan Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın İtfaiye teşkilatına özel ilgi gösterdiğini belirterek, bu hassasiyetinden ve verd oregon seo iği desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İtfaiye bünyesinde bulunan araç-gereçlerle ilgili bilgiler de veren Çakır, 1 adet 32 metrelik, 3 adet 18 metrelik, 3 adet çok maksatlı yangına müdahale, 4 adet arazöz, 2 adet kurtarma, 2 adet çift kabinli hizmet ve 1 adet de hafif kurtarma aracının bulunduğunu, 117 personelin görev yaptığını belirterek, 2010 yılının ilk 8 ayında İtfaiye ekiplerinin 598 yangına müdahale ettiğini kaydetti. Tören sırasında Malatya Belediyesi tarafından alınan 6 adet deprem konteynırı da sivil kurtarma ekipleri ile İl Acil Afet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

6 adet konteynerin 3 tanesi İl Acil Afet Müdürlüğü'ne verilirken, 1 tanesi MAKUT'a, 1 tanesi HİDAKUT'a, 1 tanesi de İNOSAR'a verildi.

Konteynerlerin teslimi sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür eden Hidayet Mahallesi Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Mustafa Ertan, ekiplerinin 1995 yılından beri faaliyette olduğunu belirtti.

Tören sırasında İNODER, HİDAKUT ve MAKUT tarafından Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür plaketi verilirken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır da desteklerinden dolayı Emniyet teşkilatı adına Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya, İtfaiye Müdürü Hanifi Acar'a, Kurtarma ekipleri başkanları ile Malatya Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma Timi'ne teşekkür plaketi verdi.



Kategori : GÜNCEL