Başkan Akaydın hakkında suç duyurusu

  • Ana Sayfa
  • Başkan Akaydın hakkında suç duyurusu
Başkan Akaydın hakkında suç duyurusu
Anadolu Gençlik Derneği, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın hakkında suç duyurusunda bulundu. Abone ol

Antalya'da 28 sivil toplum örgütü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ''Tütün ve Tütün Mamullerinin Tüketilmesi Kanunu''na muhalefet ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şubesi, Antalya İmam Hatip Mezunları Derneği, Antalya Üniversiteliler Platformu, Akdeniz Kültür Eğitim Vakfı, Diyanet-Sen'in de aralarında bul anti seo yaptırmak istiyorum unduğu 28 sivil toplum örgütü temsilcisi, Antalya Adliyesi önünde toplanarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı protesto etti.

Sivil toplum örgütleri adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şube Başkanı Ersan Bilgin, Antalya Büyükşehir Belediyesinin bir bira firmasıyla birlikte ortaklaşa düzenlediği ''Oktoberfest''te alkol ve alkole bağlı nedenlerle iki kişinin ölümüne neden olması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Alman vatandaşı öldürdüler

Festivalde aşırı alkol alarak, daha sonra evlerinde arkadaşlarıyla alkol almaya devam eden bir gencin vefat ettiğini belirten Bilgin, geçen yıl da festivalden çıkan ve oldukça içkili olduğu bildirilen bir üniversite öğrencisinin kendisine laf attığı gerekçesiyle bir Alman vatandaşını öldürdüğünü anımsattı.

Sivil toplum örgütleri olarak Antalya'nın tanıtımı ve turizmine katkı sağlayacak her türlü etkinliğin arkasında olduklarını belirten Bilgin, şöyle devam etti:

''Antalyalı sivil toplum kuruluşları olarak bizler milli, manevi, dini ve ahlaki değerleri hiçe sayarak alkollü bir içki olan biranın festivalini yapan, konuyla ilgili olarak tepki gösteren halkın duygu ve düşüncelerine kulak tıkayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı kınıyor ve aklı selime davet ediyoruz. Biz böyle bir etkinliği savunamayız ve arkasında duramayız. Bundan sonra bu tür festivallerin Antalya'da yapılmasını istemiyoruz.''



Kategori : GÜNCEL