Adana'da korkunç güvenlik skandalı

  • Ana Sayfa
  • Adana'da korkunç güvenlik skandalı
Adana'da korkunç güvenlik skandalı
İnanılmaz ama Adana'da iki pilot, Türkiye'ye elini kolunu sallaya sallaya giriş yaptı bir kişi bile nereye gidiyorsun demedi!Abone ol

Adana'da öyle bir skandal yaşandı ki Türkiye'deki güvenlik zafiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Ege Denizi'nde Yunanistan'a ait adaların en büyüğü olan Rodos'tan kalkıp Adana’ya gelen özel uçağın 2 pilotu, kontrolden geçmeden elini kolunu sallaya sallaya Türkiye'ye giriş y google adwords aptı. Yaşanan skandaldan ise güvenlik birimleri saatler sonra uyandı!

Geçer hafta 8-10 kişilik, özel jet, Rodos'tan havalanıp, Adana Havalimanı'na geldi. Kulenin yönlendirmesiyle kargo binası yanındaki 11 nolu park yerine park ettirilen özel uçağın 2 İngiliz pilotu, ellerinde çantalarla inip, apronda yaklaşık 500 metrelik bölümü yürüyerek katettikten sonra, İç Hatlar binasına geldi.

ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA TÜRKİYE

Pilotlar, iç hat gelen yolcuların kullandığı kapıdan hiçbir kontrolden geçmeden çıkarak, alandan ayrıldı. Pilotlar, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nden (DHMİ) yer hizmeti talep etmediği için, uçaklarına da herhangi bir işlem yapılmadı. Pasaport ve kimlik kontrolleri yapılmayan pilotlar, Dış Hatlar Bölümü'nden çıkmadıkları için gümrük kontrolüne de takılmadı, çantaları aranmadı.

POLİS MÜDÜRÜNÜN DİKKATİNDEN KAÇMADI

Rodos Adası'ndan gelen uçak, bir polis müdürünün dikkatini çekti. Aprondaki uçağı soran polis müdürü, yabancı uçağın pilotlarının kontrol noktalarından geçmediğini öğrenince, alanda alarm verildi. Güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde, uçağın apronda park etmesi ardından 2 kişinin, ellerinde çantalarla aprondan yürüyüp, iç hat kapısından çıktıkları anlaşıldı.



Kategori : GÜNCEL