İzmir'de suç örgütüne 3 tutuklama

  • Ana Sayfa
  • İzmir'de suç örgütüne 3 tutuklama
İzmir'de suç örgütüne 3 tutuklama
İzmir'de çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddia edilen sekiz kişiden 3'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Abone ol

İzmir'de çıkar amaçlı suç örgütü oluşumuna giderek baskı ve tehditle haksız kazanç elde ettikleri, iş yeri ele geçirdikleri, yaralama, kundaklama gibi olaylara karıştıkları ileri sürülen gruba yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen N.Y. ile yunanistan seo şebeke üyeleri oldukları iddia edilen V.Y, N.T, E.K, V.T, E.A. ve A.K. sorgularının ardından ''suç örgütü kurma, tefecilik yapma, haksız kazanç elde etme, zorla iş yeri ele geçirme, oto kundaklama, kasten yaralama, baskı kurmak suretiyle zorla senet ve evrak imzalatma, tehdit, planlayarak adam öldürmeye teşebbüs'' suçlamalarıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edilirken, N.S. ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Savcılık tarafından sorgulanan zanlılardan 3'ü serbest kalırken, N.Y'nin de aralarında yer aldığı 4 kişi ise nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Nöbetçi mahkemede ifade veren zanlılardan N.Y, V.Y. ve N.T. tutuklandı, dördüncü kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, elebaşılığını N.Y'nin yaptığı belirtilen suç örgütüne yönelik düzenledikleri operasyonda, N.Y. ve 7 kişiyi göz altına almış, ev ve iş yerlerindeki aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 gaz tabancası, 8 av tüfeği, özel imal edilmiş tabanca görünümlü kısa-uzun namluları bulunan ve değiştirilebilen silah, çok sayıda fişek, 7 kılıç, balta, bıçak ile çok sayıda senet, tapu ve resmi evrak ele geçirmişti.

Zanlıların, çıkar amaçlı suç örgütü oluşumuna giderek tefecilik yaptıkları, borçlara yüksek faiz işleterek haksız kazanç elde etikleri, ödemede zorlanan kişilerin iş yerlerini ele geçirdikleri, baskı ve tehditte bulundukları, kundaklama, yaralama, kurşunlama, zorla evrak imzalatma olaylarına karıştıkları iddia edilmişti.

N.Y'nin, aralarında husumet oluşan komşusu M.M'ye silahlı saldırı düzenlemek üzere 2 kez pusu kurdurttuğu, bu eylemlerin şebekeyi takip eden polisler tarafından engellendiği bildirilmişti.



Kategori : GÜNCEL