Olur'da çıkan yangın evleri kül etti

  • Ana Sayfa
  • Olur'da çıkan yangın evleri kül etti
Olur'da çıkan yangın evleri kül etti
Erzurum'da bir köyde çıkan yangın, 4 evde hasara neden olurken 5 büyükbaş hayvanda telef oldu.Abone ol

Erzurum'un Olur ilçesine bağlı Atlı köyünde çıkan yangında, 1'i boş 4 ev, 2 ahır, 1 ambar, 2 samanlık tamamen yandı, 5 büyükbaş hayvan telef oldu, bir otomobil hasar gördü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ilçeye bağlı Atlı köyünde, Turan Şahin'in samanlığında, henüz belirlenemeyen bi ilinois seo r nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangın, samanlığın yakınındaki evler ile ahırlara sıçradı. Olur Belediyesi itfaiye ekiplerince yapılan müdahalenin yetersiz kalması üzerine, Şenkaya ve Oltu ilçelerinden takviye itfaiye ekipleri ile Oltu Orman İşletmesine bağlı arazi araçları, yangın söndürme çalışmasına katıldı.

Yaklaşık 4 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alınarak, tamamen söndürülen yangında, 1'i boş 4 ev, 2 ahır, 1 ambar, 2 samanlık tamamen yandı, 5 büyükbaş hayvan telef oldu, bir otomobil de hasar gördü.

Olur Kaymakam Vekili, Şenkaya Kaymakamı Mutlu Akyol, Atlı köyüne gelerek, incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeninin henüz tespit edilemediğini, soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

Olur Belediyesine ait itfaiye araçlarının, köyde önlem amaçlı bekletildiğini belirten Akyol, yangından zarar gören vatandaşların mağdur olmaması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

İlk etapta köye Kaymakamlık olarak gıda paketleri gönderdiklerini söyleyen Akyol, ''Kızılay tarafından isteğe göre çadır kurulacak. Her türlü yardım yapılacak'' dedi



Kategori : GÜNCEL