Toros Üniversitesi eğitime başladı

  • Ana Sayfa
  • Toros Üniversitesi eğitime başladı
Toros Üniversitesi eğitime başladı
Mersin'de bu yıl açılan Özel Toros Üniversitesinde eğitim ve öğretim yılı törenle başladı. Abone ol

Rektör Prof. Dr. Selahattin Kuru, Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılışta, Mersin'de üçüncü üniversite olarak eğitim hayatına atılan Toros Üniversitesinde akademik kadroyu büyük bir titizlikle oluşturduklarını söyledi.

Hazırlık okulunun tamamını ABD'li okutmanlardan oluşturduklarını belirten Prof. Dr. Kuru, ''Bu yıl ilk öğrencilerimizi almaya ba new hampshire seo şladık. Sloganımız 'Eğitimin Ötesinde Yaşamın İçinde' Üniversiteyi yerleşkenin dışına, yerleşkenin dışını üniversiteye taşımak istiyoruz. Böylece üçüncü kuşak üniversite olmayı hedefliyoruz. Amacımız Toros Üniversitesini bir dünya üniversitesi yapmak'' diye konuştu.

Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren de, Toros Üniversitesinin önemine işaret ederek Mersinliler'in bunu iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Üniversiteyi tamamen idealist amaçlarla kurduklarını vurgulayan Özveren, ''Türkiye'nin çağdaşlaşma hedeflerini kilitlenmiş, Atatürkçü bir eğitim kurumu olarak sorumluluklarımızı biliyoruz. Bunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Berrak Kurtuluş da Türkiye'de 102 devlet, 52 de vakıf üniversitesinin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Üniversiteleri kendi şehirlerinde birer inci olarak nitelendiriyorum. Bunlar birleşerek bir gerdanlık oluşturacak. Bunu yapabilmeleri için eğitim öğretim bakımından kaliteli olmaları gerekiyor. Kaliteli öğretim üyelerine ihtiyacımız var. Bu bakımından YÖK olarak çeşitli programlar başlattık.''

Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Çubuktar ile eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın da birer konuşma yaptığı açılış törenine davetliler ve öğrenciler katıldı.

Toros Üniversitesinin, iki fakülte ve iki yüksek lisans enstitüsünde toplam 120 öğrenciyle eğitimi sürdüreceği bildirildi.



Kategori : GÜNCEL