İskender Pala yine nefesleri kesecek

  • Ana Sayfa
  • İskender Pala yine nefesleri kesecek
İskender Pala yine nefesleri kesecek
İskender Pala'nın yeni romanı 1 Ekim'de piyasaya çıkıyor. Bu yeni kitap yine çağlar öncesine götürecek.Abone ol

İskender Pala'nın baş kahramanları Şah İsmail ve Yavuz Sultan Selim olan yeni romanı ''Şah&Sultan'', 1 Ekimde piyasaya çıkacak.

Kapı yayınlarından yapılan yazılı açıklamada, son olarak ''Katre-i Matem'' ve ''İki Darbe Arasında'' adlı kitapları yayımlanan İskender Pala'nın Alevi ve Sünnileri konu ettiği son kitabı ''Şah&Su inşaat firması seo ltan''nın 1 Ekim Cuma günü kitapçılarda yerini alacağı ve ilk baskısının 100 bin adet yapıldığı belirtildi.

Hem Aleviler'in hem Sünniler'in bu kitabı tekrar tekrar okuyacaklarına dikkat çekilen açıklamada, kitapla ilgili şu ifadelere yer verildi:

''Tarih yeniden yazılacak. Gelecek yeniden kurulacak. Yer yer bir tarihçi, yer yer bir şair, yer yer aşkın ateşine düşmüş, dostluğun ve kardeşliğin sahrasında yol alan bu insanların benzerleri, bugün de Türkiye topraklarında nefes alıp veriyorlar. Bu yüzden okuyan herkesin daha bir kendisini bulacağı bir roman 'Şah&Sultan' Alevilik-Sünnilik, Türk'ün Türk'le, Müslüman'ın Müslüman'la sırf iktidar çatışması yüzünden karşı karşıya gelmesi. Çaldıran Ovası'nın kardeş kanına bulanması. Aşk, dostluk, şiir, kardeşlik... Tarihin pençe pençe, kılıç kılıca çatışması. İskender Pala'nın üslubuyla yeniden gündemde. Tutku kadar merhamet, ayrılık kadar kavuşma, gerilim kadar sükunetin engin suları, her biri capcanlı ana ve yan karakterlerle, yanı başımıza geliyorlar. Perdeyi kaldırmadan bile bize yaklaşanları görebiliyoruz. Duyduklarımız, yüzyıllardır kulaklarımızda çınlayan sesler! Sevgi içinde sevgisiz, savaş içinde merhamet dolu, kudret içinde çaresiz, insan olmanın bütün halleriyle dolu bu insanlar, bizim oturup kendimizi sevmemizin yolunu da gösteriyorlar.''



Kategori : MAGAZİN