Projesi beğenilen genç iş sahibi oldu

  • Ana Sayfa
  • Projesi beğenilen genç iş sahibi oldu
Projesi beğenilen genç iş sahibi oldu
Gelir Getirici Proje Destekleri kapsamında, proje üreten bir vatandaş daha iş imkânına kavuştu. Abone ol

Elmadağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapan Adem Yeşildere’nin yapmış olduğu "Akvaryum ve Hediyelik Eşya" projesi onaylanınca, Elmadağ Cumhuriyet Caddesindeki iş yerinde açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek ve vakıf mütevelli heyeti üyeleri katıldı.

Açılışta kapıda asılı bulun Metın2 emek pvp an kurdeleyi kesen Sarıçiçek, iş yerini gezerek proje sahibi Adem Yeşildere’den bilgi aldı. Gelir Getirici Projeler hakkında bilgi veren Sarıçiçek, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu Gelir Getirici Projelerin, 3294 sayılı kanun kapsamında yer alan yoksul vatandaşlarımızın kendilerinin ve ailelerinin geçimlerini sağlayacak işleri kurmalarını sağlayan küçük çaplı iş kurma destekleri olduğunu belirtti. Kişilerin ekonomide aktif, üretken duruma geçerek, sürdürülebilir gelire ulaşmalarının amaçlandığını vurgulayan Sarıçiçek, 3294 sayılı yasa kapsamında, elinde mesleği olup iş yeri açmak isteyen işsiz vatandaşların, Elmadağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurabileceklerini belirtti. Sarıçiçek 15 Bin TL’ye kadar verilen desteğin iki yıl ödemesiz olmak üzere, toplam sekiz yılda faizsiz olarak geri ödendiğini belirtti.

Elmadağ SYD Vakfı tarafından uygulanan projeler hakkında bilgi veren Sarıçiçek, 2006 yılından bu yana 25 Gelir Getirici proje için 305.815,-TL kaynak geldiğini belirtti. Sarıçiçek, 2008 Tarihinden itibaren Küçükbaş Hayvancılık Projesi için 30 fayda sahibinin müracaatı alındığını bu proje için ise 285.000 TL ödenek gönderildiğini, toplamda ise Vakıf tarafından hazırlanan 55 proje için 590.815.-TL ödenek aktarıldığını vurguladı.




(Haber: Abbas Bostan - 20.08.2009)



Kategori : GÜNCEL