Muğla'da balık-ekmekli protesto

  • Ana Sayfa
  • Muğla'da balık-ekmekli protesto
Muğla'da balık-ekmekli protesto
Muğla’da Akyaka Belediye Meclisi’nin çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle faaliyetlerini durdurduğu balık-ekmek tekneleri, ilginç bir tepki gösterdiler...Abone olMuğla’nın Ula İlçesine bağlı Akyaka Belediye Meclisi’nin çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle Şubat ayında faaliyetlerini durdurduğu 4 balık-ekmek teknesi, Muğla 1’nci İdare Mahkemesi’nin ‘kararı bozmasıyla’ yeniden hizmete girdi.

Ancak tekneler, kıyıya yanaşma izinleri olmadığı gerekçesiyle zabıtalarca yeniden mühürlenince, duruma tepki gösteren tekne sahipleri, basın açıklaması yapıp beldedeki yerli ve yabancı turistlere ücretsiz balık- ekmek dağıttı.

Muğla 1’nci İdare Mahkemesi’nin, Belediye Meclisi’nin Ocak ayında almış olduğu kapatma kararın new jersey seo ı bozduğunu belirten Avukat Ercan Uğur, Akyaka Belediyesi’nin balık-ekmek teknelerini mahkeme kararına rağmen yeniden mühürlediğini söyledi.

Avukat Uğur, “2005-2006 ve 2007’de Akyaka belediyesi Azmak kenarında bulunan balık-ekmek teknelerine işyeri açma ruhsatı vermiştir. 07 Temmuz 2009 tarihinde ise bu ruhsatlar encümen kararı ile iptal edilmiştir. 18.06.2010 tarihinde Muğla 1. İdare Mahkemesi encümen kararını iptal etmiş, işyeri ruhsatlarının geçerli olduğuna karar vermiştir. 15 Ağustos 2010 tarihinde işyerlerimiz yeniden açılmıştır. Bir ay sonra belediye başka bir gerekçe ile işyerlerimizi mühürlemiştir.

16 Eylül 2010 tarihinde Muğla 1. İdare Mahkemesi mühürleme işlemini hukuka aykırı bularak, yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bu karar belediyeye tebliğ edilmiş ve işyerlerinin açılması talep edilmiştir. Bir gün sonra belediye işyerlerini yeniden mühürlemek için zabıta ekiplerini göndermiştir. Ayrıca mendirekteki elektrik, su ve atık su giderleri hukuka aykırı olarak kesilmiştir. Muğla 1’nci İdare Mahkemesi açtığımız davanın ardından ruhsatlarımızı bize iade etti. Fakat bunun ardından Akyaka Belediyesi, bizden kıyıya yanaşma izni istedi. Biz de Denizcilik Müsteşarlığı’na başvurduk. Müsteşarlık, bize Azmak Kıyısı’nın balıkçı barınağı olduğunu ve bu nedenle kıyıya yanaşma iznine ihtiyaç olmadığını bildirdi. Belediye zabıta ekipleri, bu yazıya rağmen ‘Kıyıya yanaşma belgesi’ olmadığı için 4 balık-ekmek teknesini mühürledi. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.

‘BELEDİYE TASARRUF İÇİN DENİZİ KİRLETİYOR’ İDDİASI

Belediyenin gerekçelerinin hukuk dışı olduğunu belirten Avukat Ercan Uğur, “Akyaka Belediyesi balık-ekmek teknelerini görsel kirlik yaptıkları ve çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle kapatmak istemektedir. Azmak Deresi kıyısında 4 balık-ekmek teknesi bulunuyor. Diğerleri balıkçı teknesi ve hepsinin elektrik, su ve fosseptik bağlantıları kesildi. Teknelerin hiçbiri sintinesini (Gemi içinden sızan sularla makine ve kazan dairelerinden akan yağ yakıtların toplandığı en alt kısım) boşaltmamaktadır. Bu tekneler ya batacak, ya da atık sularını denize bırakacaklar. Bu durumda bir çevre felaketi yaşanacak.



Kategori : GÜNCEL