Çubuk Agat’ taşı gümüşle buluştu

  • Ana Sayfa
  • Çubuk Agat’ taşı gümüşle buluştu
Çubuk Agat’ taşı gümüşle buluştu
Çubuk Agat’ taşı kolye, küpe ve yüzük olarak işlenmeye başlanırken, festival stantında da yerini aldı. Abone olYıllarca yabancılar tarafından yasal olmayan yollarla yurtdışına gönderilen ve orada işlenerek ülkemize tekrar satılan yarı değerli taşlardan olan ‘Çubuk Agat’ taşı, ilçede işlenerek gümüşle buluştu.

İ seo new york lçede bulunan bir altın ve gümüş ustası festivalden önce kendisine yapılan tavsiyelere uyarak, işlemeciliğine başladığı ‘Çubuk Agat’ taşı ilçede şimdiden ilgi odağı oldu.

Yirmi sekiz yıldır altın işlemeciliği yapan sarraf Ahmet Keser, daha önceleri ilçedeki tüm sarrafların takılarını işlediğini ve altında meydana gelen aşırı yükselmeden sonra altın işini bırakarak kendisinin gümüş işiyle uğraşmaya başladığını söyledi. Yaklaşık beş ay önce Belediye Meclis Üyelerinden İsmail Özdemir’in kendisine getirdiği teklifi değerlendirdiğini ve bunda da başarılı olduklarını ifade eden Keser, ’’İsmail Özdemir arkadaşımız bana ‘Çubuk Agat’ taşını gümüşle işlememi istedi. Ben önceleri çekimser davrandım. Taş işlemek baya bir zahmetli işti. Daha sonra birkaç deneme yaptım. Sağ olsun Belediye Başkanımız Lokman Özden’de her türlü desteği vereceğini söyledi ve işe başlamamı sağladılar. Bu şekilde taş işleyip onu gümüşle birleştirmeye başladım’’ dedi



Kategori : GÜNCEL