Pedallara kalp sağlığı için bastılar

  • Ana Sayfa
  • Pedallara kalp sağlığı için bastılar
Pedallara kalp sağlığı için bastılar
Dünya Kalp Günü nedeniyle Taksim'de 'Kalple Çalışıyorum' adlı bir dizi etkinlik düzenlendi. Abone ol

''Dünya Kalp Günü'', Taksim'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ile Bisikletliler Derneği katkıları, Türk Kalp Vakfı ve Türk Kardiyoloji Derneğince ''Kalple Çalışıyorum'' teması yazılım uzmanı olmak ile gerçekleştirilen ''Dünya Kalp Günü'' dolayısıyla Taksim Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ''Kalbimiz sadece hayati bir organ değil, ruhumuzun aynası, gören gözümüz, duyan kulağımızdır. Öyleyse kalp sağlığını sadece biyolojik olarak değerlendirmenin, kalbimizi sadece kan pompalayan bir cihaz olarak görmenin yanlış olduğu kanaatindeyim'' dedi.

Demircan, amaçlarının kalp sağlığı konusunda duyarlılık ve farkındalık yaratabilmek olduğunu ifade ederek, ''Kalp hastalıklarıyla ilgili son verilere baktığımızda çok korkutucu bir tablo görüyoruz. Her yıl 207 bin kişi kalp hastalıkları nedeniyle yaşamını yitiriyor. Bu her iki buçuk dakikada bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesi anlamına geliyor. Dünya genelinde ölüm nedenlerinin başında kalp hastalıkları geliyor. Bu yüzden her yıl 17,2 milyon insan ölüyor. Yani kalp hastalıkları, trafik kazalarının 47 katı oranında insan yaşamına mal oluyor'' şeklinde konuştu.

Çocuk yaşlara indi



Kategori : GÜNCEL