İşte yılın en iyi eğitim sitesi

  • Ana Sayfa
  • İşte yılın en iyi eğitim sitesi
İşte yılın en iyi eğitim sitesi
Türkiye Bilişim Derneği tarafından bu yıl 27.’si düzenlenen Ulusal Bilişim Kurultayı’nda Hizmet Ödülleri’nin sahipleri belirlendi. Abone ol

Sebit’in geliştirdiği ve tüm öğretmenlerin ücretsiz faydalanabildiği mesleki gelişim ve paylaşım portalı www.vitaminogretmen.com  “En İyi Eğitim Sitesi Ödülü”nü aldı.

Bir Türk Telekom kuruluşu olan Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri’nin, eğitim ve öğretim kalitesini yükseltme misyonu ile gerçekleştirdiği öncü çalışmalar ödüllendirilmeye devam ediyor. İnternet ortamında özgün içerikli bir mesleki gelişim ve paylaşım platformu sunan Vitamin Öğretmen, Türkiye Bilişim Derneği tarafından “En İyi Eğitim Sitesi komşu ülke reklam ” seçildi. Geçen hafta sonu Altın Örümcek Web Ödülü’ne layık görülen Vitamin Öğretmen, başarısını, aynı hafta içinde aldığı bu ödül ile adeta taçlandırdı.

25 Eylül akşamı Rixos Grand Ankara’da düzenlenen ödül töreninde konuşan, Sebit Uygulama Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Sadi Türeli, “Dünya çapında gerçekleştirilen eğitim atılımları, öğretmen odaklı ilerlemektedir. Vitamin’i öğrenci ve öğretmen faydası için geliştirmiştik, Vitamin Öğretmen’i ise, eğitimde dönüşümü sağlayacak olan öğretmenlerimize özel sunuyoruz. Vitamin Öğretmen ile, öğretmenlerimizin mesleki yetkinliklerini geliştirmek amacıyla, onların katkısı ve paylaşımı ile anlamlı hale gelen bir ortam hazırladık” dedi.

Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti ise yaptığı açıklamada, “21. yüzyıl eğitim modeli, ‘öğretmen’in rolünü yeniden tanımlamıştır. Artık öğretmenlerimiz, öğrenim sürecinde bağımsız, yaratıcı ve multidisipliner düşünceyi destekleyen, öğrencinin kişisel farklılıklarına göre bireysel yönlendirme yapabilen, yetinmeyen, sorgulayan birer rehber; kendi kariyer planlarında ise edilgen değil, aktiftirler. Bu yeni rollerine uyum sağlarken en büyük destekçileri de bilişim teknolojileridir. Büyük resme baktığımızda, gerek yapılandırmacı yaklaşım prensipleri esas alınarak düzenlenen öğretim programı, gerekse eğitim sistemimizin bütünü için çok ciddi ve hızlı bir değişim söz konusudur. Bu değişime ayak uydurmak için de öğretmenlerimize eğitim teknolojilerinin sağladığı olanakları, eğitim ve öğretim materyallerini ve onları etkin kullanma yöntemlerini sunmalıyız. Biz, ulusal ve uluslararası çapta eğitim kalitesinin yükseltilmesine yönelik her türlü çabayı, Sebit misyonunun bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Tamamen ücretsiz olarak hizmete sunduğumuz bu portalda öğretmenlerimizi teknoloji destekli eğitimle bütünleştirerek, onları, yaşam boyu öğrenmeye, araştırmaya açık, eleştirel bakış açısına sahip öğretmenler olma yolunda desteklemekten gurur duyuyoruz” dedi.




Kategori : GÜNCEL