Başkente bir saat ama sinemaya uzak

  • Ana Sayfa
  • Başkente bir saat ama sinemaya uzak
Başkente bir saat ama sinemaya uzak
Başkent’e sadece bir saat mesafedeki Çamlıdere’de bugüne kadar hiç sinemaya gitmemiş 450 çocuk ve 150 veli sinema salonunda film izlediler.Abone ol

Salonda 1.Dünya Savaşı’nda orduya cephane taşıyan 120 çocuğun öyküsünün anlatıldığı 120 isimli film vardı.

ANKARA’nın Çamlıdere ilçesindeki çeşitli okullarda öğrenim görüyorlar.

Başkent’e sadece 1 saat uzaktalar. Ama Çamlıdere’deki 450 öğrenci ve 150 veli hayatlarında ilk kez bir sinema salonunda film izlediler.

Kaymakamlığın düzenlediği etkinlikte öğrenciler, Çamlıdere Kaymakamı Hüseyin Parlak ve İl amazon ads çe Milli Eğitim Müdürü Ali Özen ile birlikte Eryaman KC Alışveriş Merkezi’ndeki sinema salonuna gittiler. Ve 1. Dünya Savaşı sırasında orduya cephane taşıyan 120 çocuğun öyküsünün anlatıldığı "120" filmini izlediler.

Filmi izledikten sonra alışveriş merkezini de gezen öğrenciler, hayatlarında ilk kez sinema salonunda film izlediklerini belirterek, Kaymakam Parlak’a teşekkür etti.

Kaymakam Hüseyin Parlak, böyle bir etkinliğin Çamlıdere’de ilk kez düzenlendiğini, çocukların son derece mutlu olduğunu söyledi. Parlak, 450 çocukla birlikte yaklaşık 150 öğrenci velisi kadının da hayatlarında ilk kez sinemayla tanıştığını belirterek, şöyle devam etti:

BİR KİTAP OKU BİR FİLME GİT

"Çamlıdere’de eğitimdeki başarı seviyesinin artması ve çocukların sosyal yaşama uyumu için çeşitli projeler hazırlıyoruz. Bu çerçevede ilçede açtığımız ’Öğrenme Merkezi’ ile çocuklarımıza kütüphane, oyun alanı ve internet kafe hizmeti sunduk. Şimdi ise çocuklarımızı sinema salonlarıyla tanıştırarak, milli ve manevi değerleri işleyen filmler izletiyoruz. Bundan böyle her ay bir kitap okuyan öğrencilerimizi, sinema, tatil ve gezi programlarıyla ödüllendireceğiz. Başarılı öğrencilerimizi, düzenleyeceğimiz gezilerle Anıtkabir, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Çanakkale’ye götüreceğiz."

Öğrencilerle birlikte filmi izleyen AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan ise öğrencilerin sevincine ortak olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Asan, etkinlik süresince öğrencilerle birlikte alışveriş merkezini gezdiğini ve onlarla yemek yiyerek, sohbet etme imkanı bulduğunu belirtti. Asan, "Vanlı 120 çocuğun hikayesinin anlatıldığı filmi daha önce izlememe rağmen, bir kez de çocuklarımızla birlikte izledim" dedi.



Kategori : GÜNCEL