Diyarbakır cezaevi tartışılıyor

  • Ana Sayfa
  • Diyarbakır cezaevi tartışılıyor
Diyarbakır cezaevi tartışılıyor
Vedat Ahsen Coşar Diyarbakır'da düzenlenen ‘Türkiye, Diyarbakır Cezaevi Gerçeğiyle Yüzleşiyor’ sempozyumunda konuştu.Abone ol

Diyarbakır'da düzenlenen ‘Türkiye, Diyarbakır Cezaevi Gerçeğiyle Yüzleşiyor’ sempozyumunda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başk yerel seo çalışması anı Vedat Ahsen Coşar, “Diyarbakır askeri cezaevinde yaşananlar, insan olarak bizim utancımızdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin utancıdır. Keşke bu topraklarda tarih başka türlü yazılsaydı. Biz bugün böylesine utanmasaydık” dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir ise 1915 olaylarıyla yüzleşilmeden 12 Eylül ile yüzleşilemeyeğini söyledi.

78’liler Girişimi’nin oluşturduğu, Diyarbakır Cezaevi Gerçeğini Araştırma ve Adalet Komisyonu tarafından iki gün sürecek olan, ‘Türkiye, Diyarbakır Cezaevi Gerçeğiyle Yüzleşiyor’ sempozyumu başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen sempozyuma, çok sayıda, yazar, gazeteci, siyasetçi, akademisyenin yanısıra, Diyarbakır Cezaevi mağdurları ile yakınları katıldı.



Kategori : GÜNCEL