Gediz'de yeşillendirme seferberliği

  • Ana Sayfa
  • Gediz'de yeşillendirme seferberliği
Gediz'de yeşillendirme seferberliği
Kütahya'nın Gediz ilçesinde, belediye tarafından her mahalleye yeni bir park yapılarak kentteki yeşil alan sayısı artırılıyor.Abone ol

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, mevcut parklara ilave olarak Gazikemal, Umurbey ve Muhipler Mahallelerinde başlatılan yeni park yapımı çalışmaları ile halkın dinlendiği yeşil alanların çoğaltıldığını söyledi.

Yapılan park ve yeşil alan çalışmaları ile hem kenti güzelleştirdikl ilinois seo erini hem de halkın dinlenme yerlerinin sayısını artırdıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, “Şehirler yaşayan varlıklardır. Yaşayan her canlı gibi şehirlerinde ihtiyaçları zaman içerisinde değişim göstermektedir. Halkın mahalle bazında kaynaşması ve birlik ve beraberliğin korunması, insani ilişkilerin gelişmesi amacıyla çeşitli şekillerde birlikte olmasını istiyoruz. Bunun yanında günlük hayatın verdiği yoğun tempodan biraz olsun arınması ve dinlenmesi amacıyla şehir içerisinde her mahalleye bir park yapmak için çalışmalarımıza başladık. Mahalle parklarında halkımız bir araya gelebilecek ve birlikte birçok şeyi paylaşabilecektir.

Kent estetiği açısından da önemli bir konu olan yeşil alanların korunması dikkat ettiğimiz konuların başında gelmektedir. Yeşil alanların çoğaltılması, mevcut olanların bakımları ve korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu an Uluoymak Mahallesindeki park çalışmaları tamamlandı. Ön hazırlıklar tamamlanan Gazikemal Mahallesi 257 ve 262 sokakların kesiştiği alan, Umurbey Mahallesi Hicret Cami yanı ve Muhipler Mahallesi Muhipler Cami yanında bulunan yeşil alanlarda park yapımına en kısa sürede başlayacağız. Mahalle yaşam parkları, ilçe halkını günlük hayatın verdiği stresten uzaklaştıran toplanma alanları oldu" dedi.



Kategori : GÜNCEL